Tarih: 13.02.2017 12:14

'Muş İli Belde ve Köylerde İşgücü Analizinin Yapılması Projesi' tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Muş Valiliği tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından doğrudan faaliyet kapsamında finanse edilen ’Muş İli Belde ve Köylerde İşgücü Analizinin Yapılması Projesi’ tamamlandı.
Projeyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Vali Seddar Yavuz, gerek 6. bölge teşvikleri gerekse cazibe merkezleri programının Muş’a sağlamış olduğu avantajlardan azami bir şekilde faydalanmak ve işsizliği azaltmak amacıyla valilik koordinasyonunda yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yavuz, "Yatırımcı ve girişimcilerin karşı karşıya kalacağı sorunların giderilmesine yönelik olarak yatırım destek komisyonunun kurulması, yatırım destek ve tanıtım stratejisinin hazırlanması, tekstilkentin inşa edilmesi, OSB ihata duvarının yapılması ve kurumlar arası koordinasyonun geliştirilmesi gibi çalışmaların bitirilmesinden sonra üretimin önemli faktörlerinden bir tanesi olan işgücü analizinin yapılması yönünde çalışmalara başladık. Bu çalışmayla gerek Muş Organize Sanayi Bölgesi gerekse tekstilkente yakın bölgelerdeki işgücü potansiyelinin tespit edilip yatırımcıyla buluşmalarını sağlamayı hedefledik" dedi.
Projenin genel amacına da değinen Vali Yavuz, "Projenin genel amacı 10’uncu kalkınma planında belirtilen toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, iş gücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, toplumsal cinsiyet eşitliği ile iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirildiği ve güvenceli esneklik yaklaşımının benimsendiği bir iş gücü piyasasının oluşturulması amacına hizmet etmektir. İş gücü piyasası analizinin yapılmasıyla mevcut iş gücünde kadın-erkek durumu, eğitim durumu, beceri geliştirmeye yönelik eğitim ihtiyacı ve iş gücü-işveren buluşmaları sağlanmak suretiyle ilimizin ve ülkemizin kalkınma hedeflerine hizmet edilecektir. İş gücü analizi projesi kapsamında, Muş merkez ve Sungu’da kurulacak olan tekstilkente yakın 40 köye yönelik işgücü piyasası analizinin yapılmasını amaçladık. Bu kapsamda işgücü niteliğindeki kadın-erkek durumu, yaş aralığı, işgücü eğitim durumları, becerilerin geliştirilmesine yönelik eğitim ihtiyacının belirlenerek ve bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından doğru strateji ve destek mekanizması oluşturmak suretiyle ilimizin sosyoekonomik kalkınmasına hizmet etmek hedeflenmiştir. Rapor sonuçlarına baktığımızda ilimizin işgücü açısından önemli bir potansiyele sahip olduğu ve yatırım yapılması halinde üretim faaliyetlerine katılmaya hazır işgücünün olduğu görülmektedir. Gelişmiş bölgelerde yatırımcının işgücü ile ilgili yaşamış olduğu sorunlar ilimizde yaşanmamaktadır. Raporun ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma hedeflerine hizmet etmesini umuyor, çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —