'Muş İli Belde ve Köylerde İşgücü Analizinin Yapılması Projesi' tamamlandı

Yerel 13.02.2017 12:14:53 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2017 12:14
Muş Valiliği tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından doğrudan faaliyet kapsamında finanse edilen ’Muş İli Belde ve Köylerde İşgücü Analizinin Yapılması Projesi’ tamamlandı.
Projeyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Vali Seddar Yavuz, gerek 6. bölge teşvikleri gerekse cazibe merkezleri programının Muş’a sağlamış olduğu avantajlardan azami bir şekilde faydalanmak ve işsizliği azaltmak amacıyla valilik koordinasyonunda yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yavuz, "Yatırımcı ve girişimcilerin karşı karşıya kalacağı sorunların giderilmesine yönelik olarak yatırım destek komisyonunun kurulması, yatırım destek ve tanıtım stratejisinin hazırlanması, tekstilkentin inşa edilmesi, OSB ihata duvarının yapılması ve kurumlar arası koordinasyonun geliştirilmesi gibi çalışmaların bitirilmesinden sonra üretimin önemli faktörlerinden bir tanesi olan işgücü analizinin yapılması yönünde çalışmalara başladık. Bu çalışmayla gerek Muş Organize Sanayi Bölgesi gerekse tekstilkente yakın bölgelerdeki işgücü potansiyelinin tespit edilip yatırımcıyla buluşmalarını sağlamayı hedefledik" dedi.
Projenin genel amacına da değinen Vali Yavuz, "Projenin genel amacı 10’uncu kalkınma planında belirtilen toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, iş gücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, toplumsal cinsiyet eşitliği ile iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirildiği ve güvenceli esneklik yaklaşımının benimsendiği bir iş gücü piyasasının oluşturulması amacına hizmet etmektir. İş gücü piyasası analizinin yapılmasıyla mevcut iş gücünde kadın-erkek durumu, eğitim durumu, beceri geliştirmeye yönelik eğitim ihtiyacı ve iş gücü-işveren buluşmaları sağlanmak suretiyle ilimizin ve ülkemizin kalkınma hedeflerine hizmet edilecektir. İş gücü analizi projesi kapsamında, Muş merkez ve Sungu’da kurulacak olan tekstilkente yakın 40 köye yönelik işgücü piyasası analizinin yapılmasını amaçladık. Bu kapsamda işgücü niteliğindeki kadın-erkek durumu, yaş aralığı, işgücü eğitim durumları, becerilerin geliştirilmesine yönelik eğitim ihtiyacının belirlenerek ve bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından doğru strateji ve destek mekanizması oluşturmak suretiyle ilimizin sosyoekonomik kalkınmasına hizmet etmek hedeflenmiştir. Rapor sonuçlarına baktığımızda ilimizin işgücü açısından önemli bir potansiyele sahip olduğu ve yatırım yapılması halinde üretim faaliyetlerine katılmaya hazır işgücünün olduğu görülmektedir. Gelişmiş bölgelerde yatırımcının işgücü ile ilgili yaşamış olduğu sorunlar ilimizde yaşanmamaktadır. Raporun ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma hedeflerine hizmet etmesini umuyor, çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ