Tarih: 16.09.2024 21:40

Türkiye ve Irak Arasındaki Vize Muafiyeti Van İş Dünyasını Sevindirdi

Facebook Twitter Linked-in

IRAK'TAN VİZE MUAFİYETİ KARARI

Irak hükümetinin Türk vatandaşlarına sunduğu vize muafiyeti iş dünyasında olumlu karşılandı. Irak Bakanlar Kurulu'nun, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşları için vize muafiyeti kararı alması, ekonomik ve turistik ilişkilere katkı sağlayacak önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

TÜRKİYE-IRAK İLİŞKİLERİNDE YENİ VİZE DÜZENLEMESİ

Resmi bir açıklama ile duyurulan bu karara göre, belirlenen yaş grupları için Irak sınırları ve havalimanlarında giriş mührü alındıktan sonra, 30 gün içerisinde vizesiz seyahat olanağı tanınacak. Bu gelişme, iki ülke arasındaki ekonomik ve turistik bağların güçlenmesine olanak verecek ve bu özellikle ümumi pasaport sahipleri için geçerli olacak.

VATSO BAŞKANI KANDAŞOĞLU DÜZENLEMENİN ÖNEMİNİ VURGULADI

VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, yeni vize muafiyetinin, özellikle iş insanları ve sanayiciler için sunacağı fırsatları dile getirerek, bu adımın iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasına ve iş birliğinin güçlenmesine katkı sunacağını belirtti. Kandaşoğlu, Türkiye ve Irak ilişkilerinin daha da güçleneceğini ve bu nedenle vize muafiyeti uygulamasını önemsediklerini ve desteklediklerini ifade etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —