Türkiye ve Irak Arasındaki Vize Muafiyeti Van İş Dünyasını Sevindirdi

VATSO Başkanı Zahir KANDAŞOĞLU, Irak hükümetinin 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşlarına sağladığı vize muafiyetinin, ülkeler arasındaki ekonomik ve turistik ilişkilerin güçlenmesi adına büyük bir adım olduğunu söyledi.

Van Haberleri 16.09.2024 21:40:00 0
Türkiye ve Irak Arasındaki Vize Muafiyeti Van İş Dünyasını Sevindirdi
Tarih: 16.09.2024 21:47

IRAK'TAN VİZE MUAFİYETİ KARARI

Irak hükümetinin Türk vatandaşlarına sunduğu vize muafiyeti iş dünyasında olumlu karşılandı. Irak Bakanlar Kurulu'nun, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşları için vize muafiyeti kararı alması, ekonomik ve turistik ilişkilere katkı sağlayacak önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

TÜRKİYE-IRAK İLİŞKİLERİNDE YENİ VİZE DÜZENLEMESİ

Resmi bir açıklama ile duyurulan bu karara göre, belirlenen yaş grupları için Irak sınırları ve havalimanlarında giriş mührü alındıktan sonra, 30 gün içerisinde vizesiz seyahat olanağı tanınacak. Bu gelişme, iki ülke arasındaki ekonomik ve turistik bağların güçlenmesine olanak verecek ve bu özellikle ümumi pasaport sahipleri için geçerli olacak.

VATSO BAŞKANI KANDAŞOĞLU DÜZENLEMENİN ÖNEMİNİ VURGULADI

VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, yeni vize muafiyetinin, özellikle iş insanları ve sanayiciler için sunacağı fırsatları dile getirerek, bu adımın iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasına ve iş birliğinin güçlenmesine katkı sunacağını belirtti. Kandaşoğlu, Türkiye ve Irak ilişkilerinin daha da güçleneceğini ve bu nedenle vize muafiyeti uygulamasını önemsediklerini ve desteklediklerini ifade etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem