Sait Ebinç Yazdı: Kitap Medeniyeti ve Sayın Valimiz

Yazar Sait Ebinç Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın Kültürel Hamlesni, Van'ın tarihi mirası nasıl ihya ettiğini ve asırlık mabetleri yeniden ayağa kaldırmak için yaptığı çalışmaları kaleme aldı.

Van Haberleri 12.09.2024 15:02:00 0
Sait Ebinç Yazdı: Kitap Medeniyeti ve Sayın Valimiz
Tarih: 12.09.2024 15:28 Güncelleme: 12.09.2024 16:05

Yazar Sait Ebinç, Van'da kültür ve tarih alanında kayda değer çalışmalar yürüten Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın, şehrin tarihi dokusunu yeniden inşa etme çabalarını övgüyle dile getirdi. 

"Kitap Medeniyeti ve Sayın Valimiz" başlıklı yazıda, Van'ın idari tarihindeki önemli figürlerden biri olan Halil Paşa'dan, günümüzde bu büyük mirasa sahip çıkan Sayın Balcı'ya kadar uzanan bir destan anlatılıyor. 

Van Valisi Balcı'nın, büyük ve yapısal projeleri hayata geçiren kararlılığının altını çizen Ebinç, şehrin kitaplaşma sürecine ve medeniyet seviyesine özellikle dikkat çekiyor.

Sait Ebinç'in yazısında dikkat çektiği önemli başlıklardan bazıları; 

KİTAP MEDENİYETİ VE ŞEHİR

Hikmet ve irfanın kitapla birleştiği Van, Van Valisi Dr. Ozan Balcı sayesinde, son yıllarda aldığı 3,5 milyon kitap ile ulusal bir rekor kırmış bulunuyor. "Van okuyor" projesiyle okuryazarlık seviyesinin artırılmasına yönelik atılan adımlar ve yapılan yatırımlarla, şehir kültür ve medeniyet yönünden büyük bir sıçrama yapmıştır. Sayın Balcı'nın eğitime ve toplumsal yapıya katkı sunan diğer projeleri arasında, engellilere yönelik kampüs, okullarda kütüphaneler, anaokulları ve spor merkezleri bulunmaktadır.

ASIRLIK HARAP MABETLERİN YENİDEN AYAĞA KALDIRILMASI

Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın göze çarpan icraatlarından biri de, şehrin asırlık mabetlerini restore etme çalışmalarıdır. Ulu Camii, Kızıl Mescit ve Hüsrev Paşa Hanı gibi tarihi yapılar, yılların izlerini silerek tekrar kültürel hayata kazandırılmıştır. Bu girişimlerle, şehrin tarihî yapısı tüm ihtişamıyla gelecek nesillere aktarılmaya devam edecektir.

Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın liderliğinde ve vizyonuyla, Van şehrinin tarih, eğitim ve kültür mirasına sahip çıkarak geleceğe taşıma çabalarının örnek teşkil ettiği yadsınamaz bir gerçek olarak tarih sayfalarında yerini almaktadır.

Yazar SAit Ebinç'in "Kitap Medeniyeti ve Sayın Valimiz" yazısının tamamı aşağıdaki linkte yer alıyor. Okumak için tıklayın..

KİTAP MEDENİYETİ VE SAYIN VALİMİZ

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem