Prof. Dr. Akgül yaptığı açıklamada “Kentin müsait alanlarına kentin yeşil alan oranını artırmak için yeni millet bahçeleri inşa etmeyi ön görmektedir. Çevrenin korunması için, kentte yaşanan yoğun trafik varlığının yoğunluğunu azaltılması egzoz gazlarının ortada kaldırılması için kent ana merkezinde daha uzak yerlerde yeni çok katlı otoparklar kurularak insanlarımızı zararlı gazlardan korunması sağlanacaktır. Bununla birlikte soğuk havaların başlaması ile birlikte ortaya çıkan soba ve kömür gazlarının önüne geçmek için kent içinde hızla doğal gaz hatları inşa edilecektir. Öncelikle belediye otobüslerinin elektrik enerjisi ile çalıştırılması aynı şekilde hava temizliğinin muhafaza edilmesi için belediyenin çakıştırdığı toplu taşıma araçlarının elektrikle çalıştırma sistemine geçilerek ortaya çıkan gazların önüne geçilecektir” dedi.
Prof. Dr. Akgül sosyokültürel faaliyet ve çalışmaları gerçekleştirilmesi ve gelişen teknoloji ve bilişim araçlarının belediyenin hizmetlerine entegre edilmesi için gerekli yatırımların yapılmasına yine yerel idarelerin planlama ve düzenleme etkileri arasında yer alıyor. Bu bağlamda dünyada kullanılan örnek projelerin Van’a kazandırılması için yoğun çapa göstereceğini ifade etti.
Prof. Dr. Akgül, “Gençlerimizin ve halkımızın bilinçlenmesi açısından halkın kullanımına açık yeni kütüphanelerin kurulması için elimizde ne geliyorsa yapacağız, halkımızı ve gençlerimizi bilinçlendireceğiz. İlimizde spor tesislerini çoğaltacağız, her ilçemize semt sahaları ve yüzme havuzları yapacağız. İlimizde sporu ve sporcuyu destekleyeceğiz. İlimizi Spor ve kültür merkezi yapacağız turizmde ilimizde çağ atlatacağız sınır bölgesi olma hasebiyle bölgemizi cazibe merkezi yapacağız. Van’ımızı modern yaşanılabilir akıllı kentler kurarak teknolojinin bütün nimetlerini kullanarak Van’ımızı gelecek yüzyıllara hazırlayacağız. Yüzyılın refah mutlu huzurlu modern çağdaş yaşanılabilir bir Van’ı gelecek nesillere bırakacağız” diye konuştu.