Prof. Dr. Akgül'den, Van'ın trafik sorununa ilişkin çözüm önerileri

Van'ın trafik sorunuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Yakup Akgül çevrenin korunması ve sürdürebilir bir çevre düzenin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Van Haberleri 7.12.2023 01:09:00 0
Prof. Dr. Akgül
Tarih: 07.12.2023 01:11 Güncelleme: 07.12.2023 14:17

Prof. Dr. Akgül yaptığı açıklamada “Kentin müsait alanlarına kentin yeşil alan oranını artırmak için yeni millet bahçeleri inşa etmeyi ön görmektedir. Çevrenin korunması için, kentte yaşanan yoğun trafik varlığının yoğunluğunu azaltılması egzoz gazlarının ortada kaldırılması için kent ana merkezinde daha uzak yerlerde yeni çok katlı otoparklar kurularak insanlarımızı zararlı gazlardan korunması sağlanacaktır. Bununla birlikte soğuk havaların başlaması ile birlikte ortaya çıkan soba ve kömür gazlarının önüne geçmek için kent içinde hızla doğal gaz hatları inşa edilecektir. Öncelikle belediye otobüslerinin elektrik enerjisi ile çalıştırılması aynı şekilde hava temizliğinin muhafaza edilmesi için belediyenin çakıştırdığı toplu taşıma araçlarının elektrikle çalıştırma sistemine geçilerek ortaya çıkan gazların önüne geçilecektir” dedi.

Prof. Dr. Akgül sosyokültürel faaliyet ve çalışmaları gerçekleştirilmesi ve gelişen teknoloji ve bilişim araçlarının belediyenin hizmetlerine entegre edilmesi için gerekli yatırımların yapılmasına yine yerel idarelerin planlama ve düzenleme etkileri arasında yer alıyor. Bu bağlamda dünyada kullanılan örnek projelerin Van’a kazandırılması için yoğun çapa göstereceğini ifade etti.

Prof. Dr. Akgül, “Gençlerimizin ve halkımızın bilinçlenmesi açısından halkın kullanımına açık yeni kütüphanelerin kurulması için elimizde ne geliyorsa yapacağız, halkımızı ve gençlerimizi bilinçlendireceğiz. İlimizde spor tesislerini çoğaltacağız, her ilçemize semt sahaları ve yüzme havuzları yapacağız. İlimizde sporu ve sporcuyu destekleyeceğiz. İlimizi Spor ve kültür merkezi yapacağız turizmde ilimizde çağ atlatacağız sınır bölgesi olma hasebiyle bölgemizi cazibe merkezi yapacağız. Van’ımızı modern yaşanılabilir akıllı kentler kurarak teknolojinin bütün nimetlerini kullanarak Van’ımızı gelecek yüzyıllara hazırlayacağız. Yüzyılın refah mutlu huzurlu modern çağdaş yaşanılabilir bir Van’ı gelecek nesillere bırakacağız” diye konuştu. 

Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ