Tarih: 10.07.2024 11:51

Güney Kore'de Fazla Mesai Yapan Robot, Merdivenlerden Atlayarak İntihar Etti!

Facebook Twitter Linked-in

GÜNEY KORE'DEKİ TRAJİK GELİŞME

Güney Kore'nin Gumi kent konseyinde bir robotun intihar ettiği iddia edildi. İlginç olayda, bir devlet memuru olarak görev yapan robotun, 2 metrelik bir merdivenden aşağı atlayarak "kendine zarar verdiği" bildirildi. Robotun "intiharının" arkasındaki nedenler henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili bir soruşturma başlatıldı ve robotun parçalanmış kısımlarının incelenmek üzere alındığı belirtildi. İlk belirlemelere göre, kayıtlara geçen ilk robot intiharı olma özelliğini taşıyor.

MERDİVENLERDE BULUNAN GARİP VAKA

Edinilen bilgiye göre, patlayıcı bir çalışma gününün ardından robot, belediye çalışanları tarafından 16:00 sularında binanın merdiven dibinde hareketsiz bulundu. Talihsiz robotun, 2 metre uzunluğundaki bir merdivenden bilinçli bir şekilde kendini attığı ifade edildi ve şimdiye dek böyle bir vakayla karşılaşmadıklarını belirten yetkililer durum karşısında şaşkına döndü. Şehir konseyindeki personele göre, robot kısa sürede işini çok iyi yapmayı başarmış ve hatta kendi personel kartına bile sahipti.

ROBOTUN İNTİHARI NASIL AÇIKLANACAK?

Robot, Bear Robotics adlı Kaliforniya merkezli bir şirket tarafından geliştirildi ve Ekim 2023'te göreve başladığında "Robot Süpervizörü" unvanını aldı. Normal 9-4 vardiyaların dışında bir çalışma süresine sahip olmadığı ve genellikle asansörle katlar arası geçiş yaptığı biliniyor, bu yüzden merdivenden düşmesi kaza olarak kabul edilmiyor. Bu tür bir olayın ilk defa meydana gelmesi, arızanın ötesinde araştırmacıların mekanik bir hataya şüpheyle yaklaşmasına sebep oluyor.

ROBOT ÇALIŞANLARIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

Beklenmedik bu vakanın, Güney Kore'nin robotları sıklıkla görevlendiren ülkeler arasında yer almasına rağmen, Gumi Şehir Konseyi'nin en azından şu an için başka bir robotla değiştirmeyi düşünmediği bildirildi. Robotik endüstriyi yakından takip eden Uluslararası Robotik Federasyonu'nun raporuna göre, Güney Kore'de her on işçiye bir robot düşecek şekilde robot çalışanların yaygın olduğu biliniyor. Bu trajik olayın, robotik teknolojilerin ve yapay zeka uygulamalarının iş ortamında nasıl entegre edildiği ve yönetildiği ile ilgili tartışmaları alevlendirmesi bekleniyorsa da, şu an için Gumi Şehir Konseyi'nin kararını beklemek gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —