Güney Kore'de Fazla Mesai Yapan Robot, Merdivenlerden Atlayarak İntihar Etti!

Güney Koreli Robot Devlet Memuru Intihar Etti!

Bilim ve Teknoloji 10.07.2024 11:51:00 0
Güney Kore
Tarih: 10.07.2024 11:54 Güncelleme: 10.07.2024 11:51

GÜNEY KORE'DEKİ TRAJİK GELİŞME

Güney Kore'nin Gumi kent konseyinde bir robotun intihar ettiği iddia edildi. İlginç olayda, bir devlet memuru olarak görev yapan robotun, 2 metrelik bir merdivenden aşağı atlayarak "kendine zarar verdiği" bildirildi. Robotun "intiharının" arkasındaki nedenler henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili bir soruşturma başlatıldı ve robotun parçalanmış kısımlarının incelenmek üzere alındığı belirtildi. İlk belirlemelere göre, kayıtlara geçen ilk robot intiharı olma özelliğini taşıyor.

MERDİVENLERDE BULUNAN GARİP VAKA

Edinilen bilgiye göre, patlayıcı bir çalışma gününün ardından robot, belediye çalışanları tarafından 16:00 sularında binanın merdiven dibinde hareketsiz bulundu. Talihsiz robotun, 2 metre uzunluğundaki bir merdivenden bilinçli bir şekilde kendini attığı ifade edildi ve şimdiye dek böyle bir vakayla karşılaşmadıklarını belirten yetkililer durum karşısında şaşkına döndü. Şehir konseyindeki personele göre, robot kısa sürede işini çok iyi yapmayı başarmış ve hatta kendi personel kartına bile sahipti.

ROBOTUN İNTİHARI NASIL AÇIKLANACAK?

Robot, Bear Robotics adlı Kaliforniya merkezli bir şirket tarafından geliştirildi ve Ekim 2023'te göreve başladığında "Robot Süpervizörü" unvanını aldı. Normal 9-4 vardiyaların dışında bir çalışma süresine sahip olmadığı ve genellikle asansörle katlar arası geçiş yaptığı biliniyor, bu yüzden merdivenden düşmesi kaza olarak kabul edilmiyor. Bu tür bir olayın ilk defa meydana gelmesi, arızanın ötesinde araştırmacıların mekanik bir hataya şüpheyle yaklaşmasına sebep oluyor.

ROBOT ÇALIŞANLARIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

Beklenmedik bu vakanın, Güney Kore'nin robotları sıklıkla görevlendiren ülkeler arasında yer almasına rağmen, Gumi Şehir Konseyi'nin en azından şu an için başka bir robotla değiştirmeyi düşünmediği bildirildi. Robotik endüstriyi yakından takip eden Uluslararası Robotik Federasyonu'nun raporuna göre, Güney Kore'de her on işçiye bir robot düşecek şekilde robot çalışanların yaygın olduğu biliniyor. Bu trajik olayın, robotik teknolojilerin ve yapay zeka uygulamalarının iş ortamında nasıl entegre edildiği ve yönetildiği ile ilgili tartışmaları alevlendirmesi bekleniyorsa da, şu an için Gumi Şehir Konseyi'nin kararını beklemek gerekiyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ