Tarih: 15.10.2024 00:27

DEM'li Baran Bilici Erciş Sahilindeki Rüyayı Kabusa Dönüştürdü: Çöplük Manzarası!

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Erciş Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Baran Bilici, ilçeye hizmet etmek yerine ideolojik yaklaşımlarla zaman öldürüyor.

İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler başta olmak üzere, ilçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği yerlerden bir tanesi Van Gölü sahil bandı.

Erciş'te Van Gölü sahilleri, bırakılan çöpler sebebiyle adeta bir çöp alanına dönüşmüş durumda. Yöre halkı ve ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri olan sahil şeridi, çevresel bir krize işaret ediyor.

BELEDİYENİN SÖZDE TEMİZLİK HAREKETLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Erciş Belediyesi'nin temizlik konusunda göstermelik eylemleri ve iddialı ama yetersiz kampanyaları, halk arasında hoşnutsuzluk uyandırmış durumda. Belediye Başkanı DEM'li Baran Bilici'nin göreve gelmesinden sonra, Van Gölü kıyı şeridinin temizliği eksik kaldı. Bu durum da ilçe sakinleri tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Hem temizlik ve hijyen yönünden, hem de Erciş'in tanıtımı açısından büyük önem taşıyan Van Gölü sahilinini temizliğinin yapılmaması Ercişlileri rahatsız etti.

Erciş Belediyesi tarafından yapılması gerekirken, yapılmayan temizlik nedeniyle Van Gölü sahil bandı çöp ve kokudan dolayı mikrop saçıyor.

 

DAHA ÖNCE GÖSTERMELİK TEMİZLİK KAMPANYASI ŞOVU YAPILMIŞTI

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li Başkanı hükümlü ve Hakkarili Abdullah Zeydan'ın çağrısı üzerine ilçelerde de DEM'li başkanlar göstermelik temizlik kampanyası şovuna eşlik etmişlerdi.
Düzenlenen gösterişçi temizlik kampanyaları, asıl sorunların göz ardı edilmesine sebep oldu. Bu kampanyalar, sadece görsel bir tatmin sağlamakla kalmayıp, sürdürülebilir çözümler getirmekten uzak kaldı.

TEMİZLİK ŞOVU YAPAN DEM'LİLER ŞEHİRLERE ZARAR VERİYOR

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Abdullah Zeydan, bir yandan temizlik kampanyası şovu yaparken diğer yandan VASKİ'ye Van'ın evsel atıklarını arıtmadan doğrudan Van Gölüne deşarj ettiği için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ceza kesildi.

ERCİŞ'TE BİR YANDA TEMİZLİK ŞOVU, DİĞER YANDA MİKROP YUVASI SAHİL BANDI

Daha önce Erciş Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Baran Bilici ve ekibi şov amaçlı yaptığı çevre temizliği kampanyasına muhtarları da zorlayarak dahil etmişti. Şov amaçlı yapılan göstermelik temizlik kampanyası ile sosyal medya hesaplarından halka temizlik mesajı verilmeye çalışılmıştı.

 

Ancak Erciş Belediyesi, temizlemesi gereken Van Gölü sahil bandını temizlemeyerek çöplüğe çevirdi. Erciş'in gözde mekanlarından birisi olan Van Gölü sahil bandı, şimdi kokudan geçilmiyor ve mikrop yuvası haline geldi. 

GERÇEKLER VE SOSYAL MEDYA ŞOVLARI ARASINDAKİ ÇELİŞKİ

Belediye tarafından yapılan kampanyaların gösterişten öteye geçemediği, Van Gölü sahilinin durumundan net bir şekilde anlaşılıyor. Sahilin gerçek durumu ve sosyal medyada paylaşılan temizlik imajı arasındaki bu çelişki, Erciş halkı arasında hayal kırıklığına yol açıyor.

Erciş'te yaşanan bu çevre sorunu, bir yandan turistler ve yerli ziyaretçiler için olumsuz bir izlenim yaratıyor. Bunun yanısıra yapılmayan ve yapıldığı iddia edilen çalışmalar arasındaki farkın bu derece belli olması, yetkililerin sorumsuz davrandıklarını gösteriyor.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —