DEM'li Baran Bilici Erciş Sahilindeki Rüyayı Kabusa Dönüştürdü: Çöplük Manzarası!

DEM'li Baran Bilici'nin Erciş Belediye Başkanı olmasından sonra Van Gölü sahil bandı çöplük alana dönüştü!

Van Haberleri 15.10.2024 00:27:00 0
DEM
Tarih: 15.10.2024 00:56 Güncelleme: 15.10.2024 01:23

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Erciş Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Baran Bilici, ilçeye hizmet etmek yerine ideolojik yaklaşımlarla zaman öldürüyor.

İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler başta olmak üzere, ilçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği yerlerden bir tanesi Van Gölü sahil bandı.

Erciş'te Van Gölü sahilleri, bırakılan çöpler sebebiyle adeta bir çöp alanına dönüşmüş durumda. Yöre halkı ve ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri olan sahil şeridi, çevresel bir krize işaret ediyor.

BELEDİYENİN SÖZDE TEMİZLİK HAREKETLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Erciş Belediyesi'nin temizlik konusunda göstermelik eylemleri ve iddialı ama yetersiz kampanyaları, halk arasında hoşnutsuzluk uyandırmış durumda. Belediye Başkanı DEM'li Baran Bilici'nin göreve gelmesinden sonra, Van Gölü kıyı şeridinin temizliği eksik kaldı. Bu durum da ilçe sakinleri tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Hem temizlik ve hijyen yönünden, hem de Erciş'in tanıtımı açısından büyük önem taşıyan Van Gölü sahilinini temizliğinin yapılmaması Ercişlileri rahatsız etti.

Erciş Belediyesi tarafından yapılması gerekirken, yapılmayan temizlik nedeniyle Van Gölü sahil bandı çöp ve kokudan dolayı mikrop saçıyor.

 

DAHA ÖNCE GÖSTERMELİK TEMİZLİK KAMPANYASI ŞOVU YAPILMIŞTI

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li Başkanı hükümlü ve Hakkarili Abdullah Zeydan'ın çağrısı üzerine ilçelerde de DEM'li başkanlar göstermelik temizlik kampanyası şovuna eşlik etmişlerdi.
Düzenlenen gösterişçi temizlik kampanyaları, asıl sorunların göz ardı edilmesine sebep oldu. Bu kampanyalar, sadece görsel bir tatmin sağlamakla kalmayıp, sürdürülebilir çözümler getirmekten uzak kaldı.

TEMİZLİK ŞOVU YAPAN DEM'LİLER ŞEHİRLERE ZARAR VERİYOR

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Abdullah Zeydan, bir yandan temizlik kampanyası şovu yaparken diğer yandan VASKİ'ye Van'ın evsel atıklarını arıtmadan doğrudan Van Gölüne deşarj ettiği için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ceza kesildi.

ERCİŞ'TE BİR YANDA TEMİZLİK ŞOVU, DİĞER YANDA MİKROP YUVASI SAHİL BANDI

Daha önce Erciş Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Baran Bilici ve ekibi şov amaçlı yaptığı çevre temizliği kampanyasına muhtarları da zorlayarak dahil etmişti. Şov amaçlı yapılan göstermelik temizlik kampanyası ile sosyal medya hesaplarından halka temizlik mesajı verilmeye çalışılmıştı.

 

Ancak Erciş Belediyesi, temizlemesi gereken Van Gölü sahil bandını temizlemeyerek çöplüğe çevirdi. Erciş'in gözde mekanlarından birisi olan Van Gölü sahil bandı, şimdi kokudan geçilmiyor ve mikrop yuvası haline geldi. 

GERÇEKLER VE SOSYAL MEDYA ŞOVLARI ARASINDAKİ ÇELİŞKİ

Belediye tarafından yapılan kampanyaların gösterişten öteye geçemediği, Van Gölü sahilinin durumundan net bir şekilde anlaşılıyor. Sahilin gerçek durumu ve sosyal medyada paylaşılan temizlik imajı arasındaki bu çelişki, Erciş halkı arasında hayal kırıklığına yol açıyor.

Erciş'te yaşanan bu çevre sorunu, bir yandan turistler ve yerli ziyaretçiler için olumsuz bir izlenim yaratıyor. Bunun yanısıra yapılmayan ve yapıldığı iddia edilen çalışmalar arasındaki farkın bu derece belli olması, yetkililerin sorumsuz davrandıklarını gösteriyor.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ