Tarih: 06.08.2024 01:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki düşüş hızlanacak

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.50’de başladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, yaklaşık 3.5 saat sürdü.

EN ÖNEMLİ BAŞLIK FİLİSTİN

Türkiye, Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının en önemli başlığı Filistin'di.

Toplantıda ele alınan diğer konular ise terörle mücadele ve enflasyondaki hedef ve ekonomik göstergelerdeki iyileşmeydi.

Toplantının ardından basının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli ayrıntılar şöyle:

"ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ HIZLANACAK"

Ekonomide hedeflerimize uyumlu şekilde yolumuzda ilerliyoruz. Geçen hafta açıklanan veriler doğru yolda olduğumuzu teyit etmiştir. Tüm zamanların en yüksek Temmuz ayı ihracatını gerçekleştirdik. Son bir yılda 8,7 milyar dolar net artış sağlandı. Haziran ayı itibarıyla enflasyonda başlayan düşüş süreci Temmuz'da biraz daha belirginleşti. Önümüzdeki aylarda bu eğilim hızlanarak devam edecek.

AİLE DESTEK PROGRAMI UZATILDI

2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz.

"YILDIZ SARAYI'NI TEKRAR İHYA ETTİK"

Büyük bir ülke ve büyük bir millet olmanın gerektirdiği her şeyi, tüm imkanlarımız ve gücümüzle yerine getirmeye çalışıyoruz.

TİGA aracılığıyla gönül coğrafyamızın dört bir yanında 120'den fazla restorasyon gerçekleştirdik. Son 22 yılda yaklaşık 6 bin vakıf kültür varlığının restorasyonunu veya onarımını tamamladık. 2 bin yılı aşkın köklü tarihimizin, içeride ve dışarıda, maziden atiye sağlam köprüler kurduk. Bunun en son örneği Yıldız Sarayı'dır. 6 yıllık titiz bir çalışmanın sonucunda Yıldız Sarayı'nı tekrar ihya ettik.

Bir dönem kumarhane olarak kullanılan bu önemli mirasın kapılarını aziz milletimize açtık. Şimdiye kadar 100 bin insanımızın ziyaret ettiği Yıldız Sarayı'nı, tüm gençlerimizin de görmesini temenni ediyorum.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Milli Teknoloji Hamlemize yeni bir ivme kazandırıyoruz. Türkiye'nin sahip olduğu avantajları daha da ileriye taşıyacağız. HIT30 programının sektörde farklı bir heyecan yarattığını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Buradan iş dünyasına seslenmek istiyorum: Hükümetimiz, çalışanların ve istihdam sağlayanların daima yanındadır.

"YENİ DESTEKLERİMİZ OLACAK"

Savunma sanayi başta olmak üzere birçok başlıkta ülkemizi parmakla gösterilen seviyeye ulaştırdık. Siz gayret ettiğiniz sürece biz de sizleri asla yalnız bırakmayız. Önümüzdeki dönemde iyi çalışılmış yeni paketlerle iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz.

"TÜRKİYE, TÜM İMKANLARIYLA FİLİSTİN'İN YANINDADIR"

Amerika başta olmak üzere Batılı aktörler, ne yazık ki İsrail'in ve bir avuç fanatik siyonistin esiri olmuş durumda. Son 10 ayda 40 bin masumun hayatına mal olan bu barbarlığın bir an önce sona ermesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Türkiye, varlık, yokluk mücadelesi verdiği bu zor günlerinde Filistin'in yanındadır, tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. Gözünü kan bürümüş soykırım şebekesi ne yaparsa yapsın, Türkiye'nin ve Türk milletinin Filistin halkıyla dayanışmasını engelleyemeyecektir.

"BAYRAĞIMIZA DİL UZATANLARI RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İsrail'in soykırım politikasına en net ve güçlü tepki veren ülke biziz. Devlet adamı olmak yerine klavye soytarılığına özenenlere şunları söylemek isterim; bayrağımıza dil uzatan şarlatanları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.

Meclis hukuk heyetimiz, 7 Ağustos'ta Lahey'de İsrail'in yargılandığı soykırım davasına müdahillik dilekçemizi Adalet Divanına teslim edecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —