Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki düşüş hızlanacak

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik programın olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını, enflasyonda belirginleşen düşüşün hızlanacağını belirtti.

Politika 6.08.2024 01:36:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki düşüş hızlanacak
Tarih: 06.08.2024 01:39 Güncelleme: 06.08.2024 01:36

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.50’de başladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, yaklaşık 3.5 saat sürdü.

EN ÖNEMLİ BAŞLIK FİLİSTİN

Türkiye, Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının en önemli başlığı Filistin'di.

Toplantıda ele alınan diğer konular ise terörle mücadele ve enflasyondaki hedef ve ekonomik göstergelerdeki iyileşmeydi.

Toplantının ardından basının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli ayrıntılar şöyle:

"ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ HIZLANACAK"

Ekonomide hedeflerimize uyumlu şekilde yolumuzda ilerliyoruz. Geçen hafta açıklanan veriler doğru yolda olduğumuzu teyit etmiştir. Tüm zamanların en yüksek Temmuz ayı ihracatını gerçekleştirdik. Son bir yılda 8,7 milyar dolar net artış sağlandı. Haziran ayı itibarıyla enflasyonda başlayan düşüş süreci Temmuz'da biraz daha belirginleşti. Önümüzdeki aylarda bu eğilim hızlanarak devam edecek.

AİLE DESTEK PROGRAMI UZATILDI

2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz.

"YILDIZ SARAYI'NI TEKRAR İHYA ETTİK"

Büyük bir ülke ve büyük bir millet olmanın gerektirdiği her şeyi, tüm imkanlarımız ve gücümüzle yerine getirmeye çalışıyoruz.

TİGA aracılığıyla gönül coğrafyamızın dört bir yanında 120'den fazla restorasyon gerçekleştirdik. Son 22 yılda yaklaşık 6 bin vakıf kültür varlığının restorasyonunu veya onarımını tamamladık. 2 bin yılı aşkın köklü tarihimizin, içeride ve dışarıda, maziden atiye sağlam köprüler kurduk. Bunun en son örneği Yıldız Sarayı'dır. 6 yıllık titiz bir çalışmanın sonucunda Yıldız Sarayı'nı tekrar ihya ettik.

Bir dönem kumarhane olarak kullanılan bu önemli mirasın kapılarını aziz milletimize açtık. Şimdiye kadar 100 bin insanımızın ziyaret ettiği Yıldız Sarayı'nı, tüm gençlerimizin de görmesini temenni ediyorum.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Milli Teknoloji Hamlemize yeni bir ivme kazandırıyoruz. Türkiye'nin sahip olduğu avantajları daha da ileriye taşıyacağız. HIT30 programının sektörde farklı bir heyecan yarattığını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Buradan iş dünyasına seslenmek istiyorum: Hükümetimiz, çalışanların ve istihdam sağlayanların daima yanındadır.

"YENİ DESTEKLERİMİZ OLACAK"

Savunma sanayi başta olmak üzere birçok başlıkta ülkemizi parmakla gösterilen seviyeye ulaştırdık. Siz gayret ettiğiniz sürece biz de sizleri asla yalnız bırakmayız. Önümüzdeki dönemde iyi çalışılmış yeni paketlerle iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz.

"TÜRKİYE, TÜM İMKANLARIYLA FİLİSTİN'İN YANINDADIR"

Amerika başta olmak üzere Batılı aktörler, ne yazık ki İsrail'in ve bir avuç fanatik siyonistin esiri olmuş durumda. Son 10 ayda 40 bin masumun hayatına mal olan bu barbarlığın bir an önce sona ermesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Türkiye, varlık, yokluk mücadelesi verdiği bu zor günlerinde Filistin'in yanındadır, tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. Gözünü kan bürümüş soykırım şebekesi ne yaparsa yapsın, Türkiye'nin ve Türk milletinin Filistin halkıyla dayanışmasını engelleyemeyecektir.

"BAYRAĞIMIZA DİL UZATANLARI RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İsrail'in soykırım politikasına en net ve güçlü tepki veren ülke biziz. Devlet adamı olmak yerine klavye soytarılığına özenenlere şunları söylemek isterim; bayrağımıza dil uzatan şarlatanları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.

Meclis hukuk heyetimiz, 7 Ağustos'ta Lahey'de İsrail'in yargılandığı soykırım davasına müdahillik dilekçemizi Adalet Divanına teslim edecektir.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ