Van’da yeni yapılan Sağlık Sokak, otopark sokağı gibi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Beşyol trafiğini rahatlatması beklenen Sağlık Sokak’ta uygulanan tek yön trafik caddenin trafiğini rahatlatmaktan çok otopark olarak kullanılmasına neden oldu.

Van Haberleri 4.11.2020 21:18:15 0
Van’da yeni yapılan Sağlık Sokak, otopark sokağı gibi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Büyükşehir Belediyesi Van’da trafik yükünü hafifletmek için alternatif yollar açmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Sağlık Sokak’ta duyarsız sürücülerin araçlarını gelişi güzel park etmeleri yüzünden, cadde tam anlamıyla Beşyol trafiğini rahatlatmıyor. 

Van Büyükşehir Belediyesi, Hastane Caddesi ile Akköprü Yolu’nu birbirine bağlayan Sağlık Sokağı’ndaki alternatif yol çalışmalarını tamamlayarak caddeyi geçtiğimiz günlerde hizmete aldı. Alternatif caddelerle kent trafiğinin rahatlaması beklenirken, yeni açılan caddelerde duyarsız vatandaşların araçlarını gelişi güzel park etmeleri tepkilere neden oluyor.

SAĞLIK SOKAK TRAFİĞE NEDEN TEK YÖN OLARAK AÇILDI?

Eski Devlet Hastanesi yanından, AK Parti Van İl Başkanlığı ve Diş Hastanesi önünden geçerek Ak Köprü deresi yanındaki Sakatatçılar Çarşısı’na çıkan Sağlık Sokak sadece gidiş olarak tek yön trafiğe açıldı. 
Oto gar, sanayi sitesi ve üniversite yönündeki trafiği çekerek Beşyol Kavşağı’ndaki sıkışıklığı gidermesi beklenen Sağlık Sokak adeta otoparka döndü.  Sokağın tek yön olmasını fırsat bilen araç sahipleri sokağın iki yönüne de araçlarını park ederek, ortada dar bir geçiş bırakıyor. 

Yolun geliş ve gidiş yönlerine açılmasını talep eden vatandaşlar, “Geliş istikametinde de trafiğe açılması ve çift yönlü trafik akışının sağlanması ile park yasağının uygulanması halinde Sağlık Sokak, Beşyol Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu daha çok rahatlatabilir” dedi.

SAĞLIK SOKAK’TA PARK YASAĞI UYGULANACAK MI? 

Sürücüler Sağlık Sokak’ta duyarsız vatandaşların sorumsuzca araçlarını park etmeleri yüzünden caddeyi tam anlamıyla kullanamadıklarını belirterek, Sağlık Sokak’ta park yasağının uygulanmasını bekliyor. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından hummalı çalışmalar sonucu hizmete alınan cadde, gelişi güzel parklar yüzünden kullanılamıyor. 

Sağlık Sokağı’nın şehiriçi trafiğinde en az %20-%30 civarında rahatlama sağlaması ön görülürken, gelişi güzel parklar yüzünden, henüz randıman alınmış değil. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem