İşçi kıyımı kervanına Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan da katıldı

Van'da İşten çıkarma Fırtınası devam ediyor. İpekyolu Belediyesi'in DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ'dan sonra şimdi de Van Büyükşehir'in DEM'li Başkanı Abdullah Zeydan, çalışanların ekmeği ile oynadı.

Van Haberleri 4.05.2024 19:25:00 0
İşçi kıyımı kervanına Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan da katıldı
Tarih: 04.05.2024 19:58 Güncelleme: 04.05.2024 21:47

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İpekyolu Beledisesi’nin Belediye Kanununun 49 maddesini gerekçe göstererek başlattığı işçi kıyımı kervanına Van Büyükşehir Belediyesi de katıldı.

HÜKÜMLÜ BAŞKANIN İLK İCRAATI İŞÇİ ÇIKARMAK

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, asker ve polise hitaben söylediği "PKK sizi tükürüğüyle boğar" cümleleriyle kamuoyunun hafızasına kazınmıştı.  Bu nedenle 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Zeydan, görevdeki ilk hamlesini işçi çıkararak yaptı. 

Abdullah Zeydan'ın hafızalara kazınan ilk ünvanı “hükümlü başkan”, ikinci ünvanı ise “işçilerin ekmeğiyle oynayan başkan” oldu. 

İŞÇİ KIYIMININ SÖZDE GEREKÇESİ

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Belediye Kanunu’nun 49. Maddesinde belirtilen personel gider oranlarının çok üzerinde bir personel gideri oluştuğu mali raporlardan tespit edildiğinden, asla mesleki veya siyasi ayrım ve asla bir cezalandırma düşüncesi olmadan, sadece kent halkına hizmet sunabilecek bir belediye durumuna gelebilmek için; yukarıda belirttiğimiz durumlardan kaynaklı, belediyemizin mevcut ekonomik durumu göz önünde bulundurularak, üzülerek belirtiyoruz ki bazı çalışanlarımızın iş akitlerine son verilmiştir.” denildi.

ABARTILI BORÇ AÇIKLAMALARI İŞÇİ KIYIMINA ZEMİN HAZIRLAMAK İÇİN Mİ YAPILDI?

DEM’li Belediye Başkanları göreve gelir gelmez yaptıkları ilk iş belediye yönetimini değiştirmek, ikinci iş ise abartılı mali tablo hazırlayarak kamuoyuna belediyeler borç batağında açıklaması yapmak oldu. 

Şimdi de kendi çıkardıkları abartılı borç rakamları ile batıyor dedikleri belediyelerin çalışanlarını toplu şekilde işten çıkarmaya başladılar.

Yapılan abartılı borç açıklamalarının işçi kıyımına kılıf hazırlamak için olduğu iddiaları kamuoyunda gündemin ilk sırasında yer alıyor.

İŞÇİLERİN EKMEĞİYLE OYNANMASI MEŞRULAŞTIRILAMAZ

Abdullah Zeydan ve yönetiminin işçi çıkarmalarını meşru göstermeye çalıştığı sözler, kamuoyunda tartışmaya yol açtı. "Kent halkına hizmet sunabilecek bir belediye durumuna gelebilmek için" şeklindeki açıklamalar, eleştirilere maruz kalıyor. 

Çünkü birçok kişi, işçi çıkarmalarının hiçbir durumda haklı gösterilemeyeceği, hiç bir gerekçenin çalışanların ekmeği ile oynamayı meşulaştırmayacağı görüşünü benimsiyor.

İŞTEN ÇIKARILAN ÇALIŞANLARA GÖNDERİLEN SMS

Edinilen bilgiye göre Van Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 800 çalışanının işine SMS ile son verildi. Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Belvan Ltd. Şti. çalışanlarına gönderilen işten çıkarma mesajında şu ifadeler yer aldı;

"Sayın Çalışanımız;
Belediye Kanunu'nun 49. Maddesinde belirtilen personel maaş oranlarının çok üzerinde bir personel gideri oluştuğu mali incelemeler sonucu tespit edilmiştir. Belediyemizin mali durumu, borç yükü, maaş ödemede yaşanan zorluklar nedeniyle üzülerek iş akdinize son verilmiştir. Bugüne kadar vermiş olduğunuz emeklerinizden dolayı teşekkür ederiz. 
BELVAN LTD. ŞTİ."

VASKİ ÇALIŞANLARI DA İŞTEN ÇIKARILDI

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) bünyesinde faaliyet gösteren Vansu Personel A.Ş. çalışanlarının işine de SMS ile son verildi. Gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı; 

"Sayın Çalışanımız;
Belediye Kanunu'nun 49. Maddesinde belirtilen personel maaş oranlarının çok üzerinde bir personel gideri oluştuğu mali incelemeler sonucu tespit edilmiştir. Belediyemizin mali durumu, borç yükü, maaş ödemede yaşanan zorluklar nedeniyle üzülerek iş akdinize son verilmiştir. Bugüne kadar vermiş olduğunuz emeklerinizden dolayı teşekkür ederiz. 

VANSU PERSONEL A.Ş."

İŞTEN ÇIKARMA TALİMATI NEREDEN GELDİ?

DEM'li başkanların işten çıkarmada kullandıkları mesaj yöntemi, mesajlarda yer alan gerekçeler tek elden çıkmış gibi. Bu da DEM'li belediye yönetimleri işten çıkarmalara kendilerinin karar vermediğini gösteriyor.. 

CEVAP BEKLEYEN SORU: “İşten çıkarma kararları DEM Parti'nin siyasi arka bahçe olarak talimat aldığı, sözde irade dedikleri terör örgütü tarafından mı alındı?” 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem