Ayşe ŞAHİNOĞLU


VASKİ’ye Sahip Çıkmak Su Faturasını Ödemekle Olur

VASKİ’ye Sahip Çıkmak Su Faturasını Ödemekle Olur


Yazıma bir yerden başlamam lazım ama konuk belli konu belli değil. Neden mi? Çünkü VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan'ın dediği gibi 'Masanın her tarafında oturmuşum.'  hangi konuyu ele alacağımı bilemedim. 

Ancak VASKİ deyince aklıma ilk gelen şey musluktan akan su, temizlik ve hayat oldu, çünkü su medeniyettir. Evimizde ve işyerimizdeki musluktan akan suyun kesintisiz ve temiz olabilmesi, VASKİ’nin güçlenmesi ile mümkün. Bu nedenle VASKİ’ye sahip çıkmamız gerekiyor. VASKİ’ye sahip çıkmak ise su faturalarımızı zamanında ödemekle olur.

Böylece sözlerime “haydi kendimize ve kentimize sahip çıkalım” diyerek başlamış oldum.

Donanımlı, deneyimli, azimli ve her şeyden önemlisi Allah'a ve bileğine güvenen cesur bir Cem Ülker Kaplan var o masanın her tarafında. Bir koltukta nezaket sahibi, bir koltukta işin ehli, bir koltukta donanımlı, diğer bir koltukta asla korkmayan cesur bir beyefendi..

Van Postası Gazetesi Yazarları olarak haftalık gerçekleştirdiğimiz toplantımızın konuğu VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan oldu. İlk izlenim çok önemli olduğu için, beyefendi kişiliği ile bıraktığı intiba da çok önemli oldu benim açımdan. Atılması gereken adımlarla ilgili olarak VASKİ’de korkmadan ancak muhataplarını ikna ederek yapmış olduğu çalışmalarından bahsederken, içimden “Sayın Ülker Cem Kaplan gerçekten takdire şayan davranışlar sergilemiş” dedim.

Yazı alanım, insanları, olayları ve durumları gözlemleyip yazmak olduğu için toplantımıza katılan konuklarımızın da daha çok insani yönleri ilgimi çekiyor.

Konuklarımız kendi alanlarında gerçekten çok deneyimli ve başarılılar. Onları insan olarak tanımak ve gelecek nesillere örnek olması adına yazmak istiyorum. 

Toplantı salonuna girişimizde masanın üzerinde VASKİ logolu paketler ile SU DAMLASINI anımsatan harika bir hediye hazırlatmış olması, bizlere verdiği değerin bir sembolüdür. Bu nazik davranışı için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Rabbim başarısını ve cesaretini daim kılsın inşallah.