Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li hükümlü ve Hakkârili Başkanı Abdullah Zeydan, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 223/77 esas numaralı dosyada “Terör örgütüne bilerek isteyerek yardım etme” suçundan yargılandığı davanın karar duruşması yılan hikâyesine döndü.
Mahkeme karar verdi verecek derken, 2 kez ertelenen davanın karar duruşması 11 Şubat 2025 Salı günü yapılacak.
Memnu haklarını iade eden mahkeme kararı da Yargıtay tarafından bozulan Abdullah Zeydan ve PKK sever yandaşları, gece gündüz “aklandı” algısı oluşturmaya çalışıyor. Ancak aklanmadığını, algı oluşturup kandırmaya çalıştıkları DEM Partili seçmen de çok iyi biliyor.
ŞIRACININ ŞAHİDİ BOZACILAR!
Aşağıda detaylarını vereceğim kişiler, yayın organlarında veya sosyal medya hesaplarında, Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li hükümlü ve Hakkarili Başkanı Abdullah Zeydan’ı koro halinde aklamaya çalışıyor.
Yandaşlar, “Bilirkişi, Abdullah Zeydan'ın yargılamasına gerekçe gösterilen iddiayı çürüttü” propagandası ile SUÇSUZLUK ALGISI oluşturmak istiyorlar.
Öncelikle Abdullah Zeydan’ı suçsuz gösteren yandaş korosunun üyelerine bakalım. Sonra da yaptıkları aklama algı operasyonuna bakalım.
Yandaş korusunun üyeleri PKK/KCK terör örgütü amaçları doğrultusunda faaliyet göstermekten Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılaması olan kişiler.
Abdullah Zeydan da Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada “Bilerek ve isteyerek terör örgütü PKK/KCK’ya yardım etmek” iddiası ile yargılanıyor.
Uzun sözün kısası ŞIRACININ ŞAHİDİ BOZACI olmuş.
ZEYDAN AKLANDI PROPAGANDASI YAPAN YANDAŞLAR KOROSU
Aklama operasyonunu yürüten gazetecilerin, gazetecilik mesleğini PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerini desteklemek için kullanmakta bir birleri ile yarıştığını Van kamuoyu biliyor.
Oktay Candemir: Hakkında terör nedeniyle açılan davaların sayısı bilinmiyor. HDP Van İl Başkanlığı Basın Danışmanı olarak çalışmasına rağmen, Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapı İşleri Daire Başkanlığında çalışıyor gösterildi, 2016 ve 2017 yıllarında işe gitmeden 6 aydan fazla maaş aldı.
Adnan Bilen: terör örgütü irtibat ve iltisak nedeniyle Van Büyük Şehir Belediyesi’nden KHK ile ihraç edildikten sonra, PKK/KCK Mezopotamya yapılanması operasyonu ile terör örgütü üyeliği gerekçesi ile tutuklandı ve devamında tahliye edilerek yargılaması tutuksuz devam etti.
2011 yılından önce alınan ve bugünkü değeri ile yaklaşık 3 milyon lirayı bulan, 20’den fazla profesyonel fotoğraf makinasını, “taşınırken kayboldu” bahanesi ile nereye götürdüğü veya ne yaptığı bilinmiyor.
Sıddık Güler: terör örgütü PKK/KCK ile ilgili açılan davadan hüküm giydi ve cezasını yatıp tahliye oldu. Serhat News’in yöneticisi.
Ayhan Yazlık: Terör örgütü PKK/KCK propagandası yapmak suçundan 15 ay hapis cezası aldı ve denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak haftada bir imza attı.
Van kamuoyunda yalan haberleri ve iftiraları ile öne çıkıyor. Attığı iftiralar ve yaptığı yalan haberler nedeniyle çok sayıda davada yargılandı ve mahkemelerden çeşitli cezalar aldı.
NEDEN AKLANMA PROPAGANDASI YAPIYORLAR?
Aklandı propagandası yapanların temelde iki amacı var.
Birinci amacı: Keşif raporu üzerinden Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi üzerinde baskı oluşturup, mahkemenin kararını etkileyerek mahkûmiyet cezası verilmesini önlemeye çalışmak.
İkinci amacı: Abdullah Zeydan’ın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından mahkûm edilmesi halinde, “karar hukuki değil siyasi diyerek”, DEM’li seçmeni kandırıp sokaklara dökmek ve Van’ı Vandallara yeniden talan ettirmek.
ABDULLAH ZEYDAN AKLANMIŞSA NEDEN PANİKLİYORSUNUZ?
Yüreğiniz yetiyorsa bu sorulara cevap verin!
-Abdullah Zeydan madem söylediğiniz gibi suçsuz ve aklandıysa, avukatıyla birlikte duruşmaları ertelemek için neden şekilden şekle giriyorlar? Bir an önce duruşmalara katılsınlar, mahkeme kararını versin, onlar da sokaklarda özgürce dolaşsın! Var mısınız?
-Bilirkişi raporu 16 Ocak 2025 tarihli duruşmadan çok önce hazırlandı ve mahkemeye sunuldu. Bilirkişi raporu ile Zeydan’ın aklandığını o tarihlerden itibaren değil de neden 30 Ocak 2025 tarihinde yapılamadığı için ertelenen duruşmadan sonra gündeme getirmeye başladınız?
-Yana yakıla aklanmış gösterme çabanızın nedeni nedir? Yoksa Zeydan’ın hüküm giyeceğine artık siz de mi inanıyorsunuz?
-Zeydan madem aklandıysa, DEM Parti seçmenlerini duruşmanın olduğu gün Van Büyükşehir Belediyesi’nin önüne neden çağırıyor?
-Siz de biliyorsunuz ki Abdullah Zeydan’ın hüküm giyme ihtimali var! O nedenle halkı sokağa dökme ve şehri vandallara yaktırma çabası içerisinde misiniz?
-Van Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki olan VASKİ’de DEM’li yönetimin göreve getirdiği bürokratlar, 30 Ocak 2025 Perşembe günü Zeydan aleyhinde hüküm verilebilir diyerek, masalarını ve çekmecelerini boşaltmış ve tekrar makamlarına gelmemek üzere hazırlık yapmıştı.
Aynı hazırlığı 11 Şubat 2025 Salı günü için de yapıyor musunuz?
DURUŞMALAR VE ERTELEMELER
-09 MAYIS 2024 TARİHİNDEKİ İLK ERTELEME
Abdullah Zeydan’ın yargılaması yapılmış ve sıra karar duruşmasına gelmişti. Savcı ilk mütalaasını 9 Mayıs 2024 tarihinde yapılan duruşmada verdi.
Savcının “Hakkari Valiliği tarafından Jandarma ve askeri birliklerin PKK/KCK silahlı terör örgütü üyelerine yönelik operasyon yapılması amacıyla Hakkari ili Yüksekova İlçesi Gürkavak köyü yakınlarında bulunan Varagöz mevkisini özel güvenlik bölgesi ilan ettiği, sanık ve beraberinde bulunan 8 araçlık konvoyun 04.10.2015 tarihinde değişik baypass yollarını kullanarak özel güvenlik bölgesine geldikleri ve askeri operasyonu engellemek amacıyla canlı kalkan eylemi yaptığı, bu hususun düzenlenen olay yeri tutanakları ve CD çözümleri ile alınan tanık beyanları neticesinde sübuta erdiği anlaşıldığından Türk Ceza Kanunu ile Terörle Mücadele Kanunun ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi talep olunur” şeklindeki mütalaası sonrasında mahkeme ya karar vermesi, ya da sanık avukatının talebi halinde ek savunma için en az bir hafta en çok bir ay olmak üzere erteleme verebilecekken, duruşma 4 ay sonrasına 12 Eylül 2024 tarihine erteledi.
-12 EYLÜL 2024 TARİHİNDEKİ İKİNCİ ERTELEME
Savcının mütalaasını verdikten sonra teamüllere aykırı olarak 4 ay sonraya 12 Eylül 2024 tarihine ertelenen duruşmada yeni bir oyun devreye girdi.
Savcının mütalaasında belirttiği olay yeri tutanakları, CD çözümleri ve olay sırasında orada bulunanlardan alınan tanık beyanları ile o bölgede olduğu kesin olarak tespitli olan Abdullah Zeydan’ın kurtulmak için umut olarak gördüğü keşif raporu gündeme geldi.
Mahkeme bu kez keşif raporu düzenlenmesi için duruşmayı 4 ay daha erteleyerek 16 Ocak 2025 tarihine gün verdi.
Yargılamanın tamamlandığı, savcıdan mütalaanın alındığı, sanığın ek savunması için en fazla 1 ay sürenin verilebileceği davada ilk 4 aylık erteleme, devamında keşif raporu icat edip onun için de ikinci 4 ay erteleme verilmesi, kamuoyunda Zeydan korunuyor mu iddialarının gündeme gelmesine neden oldu.
-16 OCAK 2025 TARİHİNDEKİ ÜÇÜNCÜ ERTELEME:
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2023/77 esas nolu dosyada yargılanan Abdullah Zeydan 16 Ocak 2025 tarihinde karar duruşması vardı.
Karar aşamasındaki dosya için sonradan icat edilen keşif raporu da tamamlanarak, 16 Ocak 2025 tarihindeki duruşmada mahkeme yeniden karar aşamasına gelmişti.
Abdullah Zeydan’ın avukatı uzatmaları sürdürmek için ek savunma süresi talep etti.
Mahkeme 15 günlük süre vererek karar duruşmasını 30 Ocak 2025’e erteledi.
-30 OCAK 2025 TARİHİNDEKİ DÖRDÜNCÜ ERTELEME:
16 Ocak 2025’de talep ettiği ek savunmayı yapması beklenen Abdullah Zeydan’ın Avukatı Mahsuni Karaman, mahkemeye “sağlık sorunlarından dolayı mahkemeye katılamayacağı” gerekçesi ile mazeret dilekçesi verdi.
Abdullah Zeydan da Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden SEGBİS sistemi üzerinden Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmasına katılmak üzere Van Adliyesine geldi. Ancak kendisine duruşmasının önünde iki dosyanın daha olduğu ve bu nedenle biraz beklemesi gerektiği söylendi.
Bunun üzerine Abdullah Zeydan mahkemeye Adliyeye gittiğini Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından SEGBİS salonu bulunamaması sebebiyle duruşmaya katılamadığını ve avukatının da sağlık mazereti bulunması nedeniyle duruşmanın bir sonraki tarihe ertelenmesi talebiyle bir dilekçe sundu.
Mahkeme de Mazeret dilekçesinin kabulüne ve duruşmanın Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yine SEGBİS üzerinden 11 Şubat 2025 günü saat 09.00'a bırakılmasına karar verdi.
Böylece karar duruşmaları dördüncü kez ertelendi.
MAZERETE BAK MAZERETE: “SEGBİS SALONU BULUNAMAMIŞ”
Hüküm giyme beklentisi içinde olan Abdullah Zeydan ve Avukatı Mahsuni Karaman, eften püften sebepler ileri sürerek uzatmaları oynanmaya devam etti.
“Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından SEGBİS salonu bulunamadı” gerekçesi, duruşmanın ertelenmesi ve uzatmaları oynamak için sudan sebeptir.
Çünkü Van Adliyesinde SEGBİS sistemi kurulu duruşma salonundan daha bol hiçbir şey yok.
Bu mazerete ve erteleme gerekçesine dünyadaki tüm kargalar dahi güler.
DURUŞMAYA KATILMAYAN AVUKAT ZEYDAN’LA ADLİYEDE
Sağlık sorunları nedeniyle mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya katılmayan avukatının, duruşma günü adliyeye giden Abdullah Zeydan’a eşlik ettiği, Van Adliyesi güvenlik kameralarının incelenmesi halinde görülebilir.
MAHKEME, ZEYDAN VE AVUKATININ UZATMA OYUNLARINA DUR DİYECEK Mİ?
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi terör hükümlüsü ve memnu haklarını iade kararı Yargıtay tarafından bozulan Abdullah Zeydan’ın ve Avukatı Mahsuni Karaman’ın, sadece karar verilmesini engellemek için ileri sürdükleri geçersiz sebepleri reddederek hüküm kurmak yerine, 9 ayda 4 kez ertelediği duruşmaları daha ne kadar erteleyecek?
Abdullah Zeydan ve Avukatı, aleyhlerinde hüküm çıkma beklentisi ile her türlü planı yapıp, kurtulma ümidi ile mahkemenin karar duruşmalarını bugüne kadar 4 kez erteletti.
-Karar verilmesini engellemek için ileri sürülen mesnetsiz gerekçeleri kabul eden mahkeme, toplumun adalet duygusunun zedelenmesine, kamu vicdanının yaralanmasına daha ne kadar seyirci kalacak?
-Karar verme sürecini geciktiren mahkeme, terör örgütü PKK/KCK ile mücadele ederken canından geçen şehitlerimizin kemiklerinin sızladığını hiç göz önünde bulundurmuyor mu?
-Mahkeme heyeti, 4 erteleme ile 9 ay süre kazanan Abdullah Zeydan yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarının çarçur edilmesi ve işe başlatılan terörist yakınlarının sorumluluğunu vicdanında hissetmeyecek mi?
11 ŞUBAT 2025 TARİHİNDEKİ DURUŞMA NE OLACAK?
Van kamuoyu ile birlikte biz gazeteciler de 11 Şubat 2025 Salı günü saat 09.00’da Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığı ile SEGBİS üzerinden yapılacak olan duruşmayı yakından takip edeceğiz.
Abdullah Zeydan’ın ve Avukatı Mahsuni Karaman’ın bu kez hangi mazereti ileri sürerek dilekçe vereceğini, duruşmanın kargaları dahi güldüren “Van Adliyesi’nde duruşmanın yapılabileceği SEGBİS salonu bulunmaması” gibi sipariş gerekçeler ile ertelenip ertelenmeyeceğini görerek tarihe not düşeceğiz.
MAHKEME MİLLETİN HUKUKUNU MU ZEYDANIN HUKUKUNU MU KORUYACAK?
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Abdullah Zeydan ve Avukatı Mahsuni Karaman’ın duruşmaya katılması halinde varlıklarında, mazeret dilekçeleri sunmaları halinde ise mazeret dilekçelerini reddedip, yokluklarında hüküm kuracak mı?
Mahkeme kendisini, Zeydan ve Avukatının uzatma oyunlarının bir parçası olmaktan kurtarabilecek mi?
Türk Milleti Adına karar veren mahkemenin, milletin hukukunu mu, yoksa Zeydan’ın hukukunu mu koruyacağını hep birlikte göreceğiz.
Vesselam..