Dr. Öğr. Üyesi Oruç YUNUSOĞLU


Rektör Prof. Dr. Hamdullah ŞEVLİ “Her Yaptığımız İşin Merkezinde Öğrenciyi Görüyoruz”…

Rektör Prof. Dr. Hamdullah ŞEVLİ “Her Yaptığımız İşin Merkezinde Öğrenciyi Görüyoruz”…


Üniversitemizin Rektörü sn. Prof. Dr. Hamdullah ŞEVLİ ile samimi sohbet ettik. Rektör Hoca üniversitemiz ve Van'ımızla ilgili bazı projelerinden bahsetti. Memleketi Van ile Üniversitemiz için çok fazla projelerinin olduğunu vurguladı…

Rektör hoca;öncelikle öğrenci merkezli üniversiteyiz her yaptığımız işin merkezinde öğrenciyi görüyoruz, öğrenci bizim her şeyimizdi” dedi.

Öğrenciler için sosyal projelerini anlatan rektör hoca, öncelikli olark öğrencileri dinlediklerini ve bu yüzden ihtiyaçlara binaen projeler ürettiklerini ifade etti. Onlarla istişareler yaparak önemli kararlar aldıklarını söyledi. Rektör Hoca, ulaşım konusundaki problemlerin farkında olduklarını, bunun çözüme kavuşması için çalıştıklarını, bu bağlamda yakın zamanda kampüs içinde 'ring servisi” uygulamasını başlatacaklarını söyledi.

Ayrıca arama konferansı tarzında bir “çalıştay” planladıklarını belirten Hoca, çalıştaya Van'daki farklı kesimlerden, basından, sektörlerden ve bilim dünyasından 100'e yakın katılımcı davet etmeği planladığını bildirdi. 'Katılımcılardan fikirlerini öğrenecek, sonuç raporlarına bakarak stratejik planımızı tertipleyeceğiz. Bu beklentilere göre planlama yapacağız. Tabii bizim için önemli hususlar üniversitemizin, şehrimizin ve bölgemizin beklentileridir. Ayrıca benim kendi hayallerim de var. Memleketime ait planlar hazırlıyoruz. Üniversitemizin bir dünya üniversitesi olması için tüm gayretimizle çalışıyoruz'.

Rektör hocamıza samimi söyleşisi için teşekkür eder, düşündüğü plan ve projeleri hayata geçirmesinde Rektör hocamıza başarılar dileriz…