Sinan BAŞAK


OSB Seçimleri ve Beklentiler

OSB Seçimleri ve Beklentiler


Organize sanayi bölgesi başkanlığı için seçimler yapıldı. Güzel ve doyurucu bir listeyle seçime giren Mehmet Aslan bey ve ekip arkadaşları seçimi kazandı. OSB önemli bir yer. Van'ın sanayisi için nefes alma borusu gibi. 

 

Adlına bakarsanız seçimin kaybedeni de Yok. Geçen seçimde ipi göğüsleyen Şemsettin Bozkurt bey seçimi kazanmasına sebep olan amilleri Türkiye ve sanayi gerçekleriyle yüzleşince onları bir tarafa itip sanayi başkanlığıyla sanayiciliğin iç yüzünü öğrendi ve ideolojik ve siyasi duruşun Van sanayisine katkısı olmadığını gördü. Geçen defa kazanan dostumuz bu defa listesini daha muhkem ve geçen sefer kazanmasına sebep olan amiller dışında bir anlayışla hazırladı fakat seçimi Mehmet Aslan kazandı. 


Her iki listeyi incelediğimizde bu kentin sanayisinin nefes borusu olan OSB için doğru isimler olduğunu görürsünüz.


Oda ve meslek gruplarında " ben her zaman kazanırım, Vanlı da kimmiş ben istediğimi seçtiririm" ideolojik ve siyasi kibri ve bencilliği OSB seçimleriyle son bulmuştur.

 

yakında VTSO ve diğer odaların seçimleri var. bu kibir orada da son bulur umarım ve adaylar kibirsiz bir tavırla ideolojik saiklerle değil, şehrin iktisadi hayatına yönelik olarak sosyal dokunun yapı taşlarını oluşturan esnaf ve sanayiciyi bire bir muhatap alan bir çalışma içine girerler.


Kazanan Mehmet Aslan ve ekip arkadaşlarını tebrik ederken, Bozkurt ve ekibinin kaybetmediğini ve yeni bir sanayici tipiyle varlığını sürdürerek Mehmet Aslan ve ekip arkadaşlarına destek çıkarmalarını bekliyorum.


Ayrıca Mehmet Aslan ve arkadaşlarından milli meselelerde, terör, AB ve ABD, Irak, Suriye gibi meselelerde milli bir duruş sergilemelerini bekliyoruz.


Van Organize Sanayi bölgesi esnaflarının el birliğiyle Mehmet Aslan bey ve ekip arkadaşlarına destek olmalarını bekliyor yeni yönetime başarılar diliyorum.


Sarı liste Mehmet Aslan beyin listesidir.


Beyaz liste Bozkurt ve kiminin listesidir.