Ayşe ŞAHİNOĞLU


'Niyet Halis Olunca Allah Kapıları Açar' Diyen Van İŞGEM Başkanı Mahmut Gedik

'Niyet Halis Olunca Allah Kapıları Açar' Diyen Van İŞGEM Başkanı Mahmut Gedik


Dün Van Postası Gazetesi yazarları olarak, yazarlarımızdan İŞGEM Başkanı Mahmut Gedik Hocamızın sofrasına davetliydik.

İşgem'den İçeri ilk girdiğimde aslında dikkatimi çeken biri vardı orada ama tam olarak oradaki görevi neydi bilemedim ta ki bize çay getirenin aynı kişi olduğunu görünceye dek. Peki neden dikkatimi çekmişti? Belli ki işe ihtiyacı olan biriydi.. Şimdi diyeceksiniz ki 'herkesin ihtiyacı var işe' değil mi? Ama ben farklı bir açıdan baktım eminim ki sizler de gittiğinizde benimle aynı duyguları yaşayacaksınız. ilk girişte karşılaştığım kişi 'Mahmut Gedik Hocamın gerçekten hayırsever biri olduğu' duygusunu yaşattı. Evet, zaman ilerledikçe konular açıldıkça o duyguda yanılmadığımı daha iyi anladım. 

Hayatımda İŞGEM’in ne demek olduğunu bile bilmezken Mahmut Gedik Hocam çok güzel hazırlanmış olan 'Van İŞGEM tanıtım' slaytını bizlere izletip tek tek açıklamasını yaparken, o heyecanı, birilerine maddi ve manevi dokunuşu ile yüreğindeki huzur, ferahlık bizlere yansıdı. 

Bugünlere gelmek ve bu kadar güzel başarılar ile gelmek üstüne üstelik tabiri caizse dikenli yolları geçip tel örgüleri atlatarak gelmek kolay olmamış. Ama hep söylediği şey 'Niyet halis olunca Allah kapılar açar.' 

Yemek sonrası İGEM deki atölyeleri gezip slayttaki yerleri görmek daha bir canlılık kattı fotoğraflara. En çok dikkatimi çeken şeylerden biri, meyve kurutma makinesiydi. Benim çocukluğumdan beri gördüğüm, annelerimizin meyveleri sebzeleri ipten geçirip bir şerit hâlinde yollardaki her türlü toz ve bakteri bulaşmasına açık halde aylarca balkona asmaları. İlk defa Van İŞGEM tarafından üretimi yapılan ve 45 dakikada meyveleri ve sebzeleri kurutup hazır hale getiren makineler müthiş derecede ilgimi çekti.

Bir diğeri ise Kızılay aracını belli aralıklılarda oraya getirtip, herkesin kan vererek bir farkındalık oluşmasına katkı yapması takdire şayan bir davranış.. 

Tüm bunları ve yazarsam sayfalar yetmez diye düşündüğüm birçok şeye gönülden severek emek veren, girişimcilerin her daim yanında olan Mahmut Gedik Hocamızın bu çalışmalarını neden sosyal medyada görmüyoruz peki? 'Ben Her şeyi Allah rızası için yapıyorum. Öyle bir çabam yok, çok fazla paylaşmama konusunda da yanlış mı yapıyorum bilmiyorum “cevabı Hocamızdan.

Ama böylesine hayırsever böylesine başarılı saygıdeğer insanı yazmazsam asla olmazdı.

Allah sizden razı olsun inşallah.