İrfan GÜLAÇAR


Marifet İltifata Tabidir.. 

Marifet İltifata Tabidir.. 


Yüreğinde insan sevgisinden, vatan sevgisinden bir damla taşıyabilen insanların özelliğidir hizmet ve gayret.  Bu insanlar halklarının menfaatini en güzel şekilde gözetebilecek konumdalarsa, bu bir topluma Allah'ın bahşetmiş olduğu en güzel nimetlerdendir. Bu nimetin devamlılığını sağlamak bir anlamda toplumun da bir vazifesidir. 

Samimiyetle hizmet eden yöneticilerimize destek olmak, başarılarını takdir edip duyurmak, marifet iltifata tabidir misali yapılan güzel hizmetleri destekleyerek, bize yapılan nitelikli hizmetlerin devamına katkıda bulunabiliriz. 

Gerçekten dürüst ve mesleki etik değerlerine, halkına bağlı yöneticilerin sayesinde bir yerlere gelebileceğimizin, üzerimizi bir toprak gibi örten sorunlarımızdan silkinebileceğimizin ve refahı sağlayabileceğimizin farkındayız artık. Ama şu var ki ancak birlik ve beraberlikten asıl güç ve asıl güzellik doğacaktır. Bu yüzden ben yöneticilerimizi tek bir vücut olan bir milletin başı, halkı ise el ve ayakları gibi düşünüyorum. Birinde var olan sorun gerçek hizmeti sekteye uğratacaktır. 

Toplumun yöneticileri ile aralarında güven ve sadakat bağı sağlam olduğu sürece o toplum dışardan gelebilecek tüm zararlara karşı demir bir duvar kadar sağlam olacaktır. Kendi içimizde bazı toplumsal değerleri ve birlik bilincini zihinlerimize sağlam bir şekilde oturtabildiğimiz takdirde, güvenliği refahı ve nitelikli hizmeti en üst düzeyde görmeye devam edeceğiz. 

Birlikten doğan dayanışma, toplumun tüm azalarını güçlendirecek mevcut yaralarını saracaktır. İnsan yapısı gereği kendisine verilen manevi destekten güç bulur. Takdir ve teşekkür insanoğlunun yaptığı güzelliklere karşılık olarak, her zaman ihtiyaç duyduğu, beklediği bir şeydir. 

Bugün bizler en basit bir başarımızın bile takdire değer olduğunu düşünür ve takdir edildikçe başarımızın katlandığını görürüz. Çünkü bütün bunlar başarımızı teşvik mahiyetinde olup, bize güç ve çabalama şevki verir.  Ben de bu yüzden hayatımızın her alanında güzellikleri takdir ederek çoğaltabileceğimizi düşünüyorum.  Halkların yöneticilerinin başarılarını desteklemeleri de bu yüzden önemli.  

İlimizde takdire şayan bir şevkle, hizmet aşkıyla çabalayan samimi yöneticilerimizin varlığı beni çok mutlu ediyor. Yine bu kategoride gördüğüm, kendisiyle tanışma mutluluğuna yakın zamanda eriştiğim VASKİ Genel Müdürü Sayın Ülker Cem KAPLAN bizim için değeri bilinip, desteklenmesi gereken değerli şahsiyetlerden biridir. Kendisiyle yapmış olduğumuz toplantıda kendisinin samimiyeti,  ilimiz için yapmayı planladığı hizmetlerinden en önemli olanı arıtma tesisi ve buna benzer birçok proje hazırlığı içinde olan, yüreğinin derinliklerinden gelen hizmet aşkı gerçekten etkileyiciydi. 

Bizler de sorunları ve güzellikleriyle tüm toplumsal gelişmeleri kalemleriyle siz okurlarımızın yorumlarına sunarken, gerçekten takdiri hak eden yöneticilerimizin de sesi olmamız gerektiğini düşündük. İlimizin maddi manevi kalkınması için gösterilen her çaba bizim için unutulmamak üzere hafızalara sevgi ile kazınacaktır. Toplumun hakkını gasp ederek, toplumun yararına değil onun zararına çalışanların hafızalara nefretle kazınması gibi.

Biz,  bizi bütün içtenliğiyle kucaklayan herkesi bağrımıza basmayı ve unutmamayı öğrendik. Bu vefayı bizden sonrakilere de öğretmeye çalışacağız. 

Unutulmamalıdır gönüllerde yaşamaya devam edenler yüreklere sevgi ve samimiyetle dokunmayı başarabilenlerdir.