Ayşe ŞAHİNOĞLU


Koronavirüs ve Bir Nefes Muhasebe..

Koronavirüs ve Bir Nefes Muhasebe..


Bismillahirrahmanirrahim
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
1- Asra yemin olsun ki,
2- İnsan mutlaka ziyandadır.
3- Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.

(Asr süresi)

Yazımın konusuna bu ayetle giriş yapmak istedim. Evet bizler gerçekten ziyandayız ne yaptığımızı bile bilmiyoruz. Hepimiz bir koşuşturmaca bir telaş içindeydik. Bir yerlere ve bir şeylere yetişme çabasındaydık.

Allah bir anda bizi kısıtladı çünkü insan haddini aşmıştı.Kul olduğunu dünyaya geliş amacının Allah'a kulluk etmek olduğunu unutmuştu. Ve Allah bizi durdurdu. Allah bize bu virüsle 'Bi durun bi soluklanın nedir bu hengâme? dünyaya geliş amacınızı ne çabuk unuttunuz' diye hatırlatıp sakinleşmemiz gerektiğini hatırlattı..

Ama halen virüsten kurtulmak için aslı astarı olmayan yollar deneniyor.

Zaten imtihandayız neden kendimize gelmiyoruz, türlü türlü bidatların peşine düşüyoruz. Allah Asr süresinde buyuruyor 'ziyanda olmayanlar; İman ettikten sonra hakkı ve sabrı tavsiye edenlerdir.' diye. 'Hakk' doğru olan demektir.

Bize bu tür mesajlar geldiğinde bizler de onlara Allah'ın ayetleri ile cevap vermeliyiz ve 've yalnız Rabbine yönel' (İnşirah/8) demeliyiz. Onların şirklerine ortak olmamalıyız. 

'Akledesiniz diye Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor.' (Bakara/242)

Bu kadar açık ayetlerden sonra halen devam etmek de akıl işi değil açıkcası.