Ayşe ŞAHİNOĞLU


İşte Unutkanlığımızın Şifası

İşte Unutkanlığımızın Şifası


Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla

'And olsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!'(Bakara/155)


Dünyaya geliş amacımızın Allah'a kulluk etmek olduğunu unuttuk mu?

Allah'ın bizi imtihan ettiğini unuttuk mu?

Müjdelenenlerin sabredip bu imtihanı geçenler olduğunu unuttuk mu?

Sahi biz daha neleri unuttuk böyle?

Unutuyoruz... Dünyanın imtihan yeri olduğunu unutuyoruz, Allah'ın bizi sınadığını unutuyoruz.

Allah'ın bize gönderdiği Kur'an mesajını ömründe bir kez dahi merak edip okumayanlar, telefonlarına gelen şirk içeren mesajların ardına düşüp hiç zaman kaybetmeden Kur'an'ı açıp baktılar. Yazıklar olsun! Bu bir imtihan değil miydi? Allah bununla beraber birçok kişiyi sınadı. Üzücü ama gerçek olan şey ise, sonucun iman zayıflığının göstergesi olması. O mesajlara meyletmek bile aslında kişinin imanının ne kadar da zayıf olduğunu gösterdi. İmanı kuvvetli değildi, eğer olsaydı öyle bir şeye tenezzül bile etmezdi. 

Çünkü bilirdi ki; 'Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz derler.” (Bakara/156)

Allah'ın ayeti açık ve nettir.

Verilen bir salgının şifasını kirpikte aradılar. Ve inandılar güvendiler buna. Oysa şifa olan Kur'an'dı bilemediler.

'De ki: Size bundan daha hayırlısını haber vereyim mi? Takva sahipleri için Rablerinin katında, içinde sürekli kalacakları, içinden nehirlerin aktığı Cennetler, arındırılmış eşler ve Allah’ın rızası vardır. Kuşkusuz Allah, kullarını hakkıyla görendir.

Bu kimseler : 'Rabbimiz! Biz, Sana iman ettik. Suçlarımızı bağışla, ateşin azabından bizi koru' derler; Bunlar: Sabreden, dürüst olan, gönülden bağlı olan, infak eden ve seher vaktinde bağışlanma dileyenlerdir. (Al-i İmran Suresi 15▪17) 

Uzun sözün özü, unutkanlığımızın şifası; Allah’ı, hikmetini, kainatın sırrını, imtihanımızı ve sınırlarımızı yeniden hatırlamaktadır.