Ayfer GÖZÜTOK


HZ.ÖMER'in Silüetini Yansıtan Adam; Hasan Tevke

HZ.ÖMER'in Silüetini Yansıtan Adam; Hasan Tevke


Van Postası Gazetesi Yazarlarının öncülüğünde düzenlenen toplantının, bu haftaki konuğu Van İl Milli Eğitim Müdürü olan Hasan Tevke Bey oldu.

Hasan Tevke Bey, Van için büyük bir velinimet. Deneyimli, disiplinli, bilgi birikimi umman ve eğitimin özünü çok iyi kavramış, asıl eğitimin küçük yaşta başlatıp, bu eğitimin insanın yaşam kalitesinin doruğuna çıkaracak, çok güzel projeleri olan, belirli projelerini Van’da hayata geçiren, çok çalışkan, eğitimin ve başarının üretmekten geçtiğinin altını çizen, farklı projeler için yurtdışına kadar gidip, ‘ilim Çin’de de olsa alın’ sözünün düsturuyla hareket eden. bunları hayata geçirirken Hz Ömer'in idareciliğini kendisine ilke edinen, Van’daki eğitim sorunlarının birçoğunu halletmiş ve halletmek için de gece gündüz çalışan bir devlet adamından bir idareciden bahsediyorum.

Sayın Hasan Tevke nadir yetişen gerçek devlet adamı profiline sahip. İşte biz böyle idareciler istiyoruz. Van çok şanslı, bu şansını iyi kullanmalı. Van’daki eğitimin problemlerinin temeline kadar inip, onları düzeltip, halleden bir il Milli Eğitim Müdürü’nün böyle görev aşkıyla çalışmasına bizzat hayran kaldım. 

Sayın Tevke; VAN için değil TÜRKİYE için, eğitimin can damarını keşfedip, eğitimin şahlanması adına, oluk oluk o can damarına kan verecek bir bürokrat. 

Sayın Tevke; Türkiye’ye model olarak örnek gösterilen çalışmaları bulunan başarılı, heyecanlı ve insan sevgisi ile dolu bir eğitim yöneticisi.  

Sayın Tevke; 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturu ile çocukları eğitimli, kültürlü, görgülü, bilgili, insan ve vatan sevgisi ile yetiştirme aşkıyla çalışan idealist bir öğretmen.

Hasan Tevke bey, güzel projelerini tek tek anlatıp, geç saate kadar sabırla bizleri dinleyip, zaman ayırdığı için şahsım ve arkadaşlarım adına kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Türkiye'nin böyle idealist idarecilere ihtiyacı var…