Dr. Zübeyde DOĞRUÖZ KUL


Gerçek bir siyasi parti başkanı; Kayhan Türkmenoğlu

Gerçek bir siyasi parti başkanı; Kayhan Türkmenoğlu


Cuma akşamı klasiği haline gelen toplantımızın bu haftaki konuğu bir siyasi parti başkanı idi. Daha çok bir dost muhabbetiymiş gibi başlasa da ilerleyen saatlerde çok ciddi konulara girdik. Hepsini tek tek yazmayacağım, lakin bizim bir kaç sorumuz üzerine söylediği ve çok hoşuma giden bir sözünü paylaşmak istiyorum. Şöyle dedi; “Ben bir siyasi parti başkanıyım, benim hedefim bir sonraki seçimi kazanmak, bu ilin idari yöneticileri var, onların görevi de şehri yönetmek ve halka refah seviyesi yüksek bir yaşam sunmak. Benim bir siyasi parti başkanı olarak onlara(idarî amirlere) karışmam doğru değil, eğer ben onlara şunu şöyle yap, ötekini böyle yap dersem amir işini yapamaz ve bu doğru olmaz. O kişi liyakati ile oraya devlet iradesi ile atanmış bir kişidir bırakalım da kendi işlerini yapsınlar.”

“Eğer ki yanlışını gördüğünüz biri varsa, onların bir üstü validir ona iletmek daha doğru olur” dedi. Bu güzel davranışından dolayı tebrik ediyorum kendisini. İşte bu duruş gerçek bir siyaset adamı duruşudur. Bir de rakip partinin insanları hizmet için değil ideoloji için oy kullandığını belirtti. Ve buna söyle bir örnek verdi. Bir köy komple HDP’ye oy verir ve seçim sonrası kazandırdığı partiden köye yol ister. Lakin HDP’nin seçilmiş başkanını yerinde bulamadığı gibi, sözde eş başkandan da şöyle bir cevap alır; “Muhtar, sen bana yol için mi oy verdin? Ben ideoloji için buradayım ve sende ideoloji için oy verdin bana. Yol falan yok, git köyüne ve sus” der...

Birazda siyaset dışı hayatından bahsetmek istiyorum. Hep mücadele ile geçen bir hayat sürmüş. Zaman gelmiş zor kararlar almış, zaman gelmiş kendinden ödün vermiş. 

Babasını kaybettikten sonra onun adına okul yaptırmak istediğini söylemiş ve maliye demiş ki; vergiden düşelim...

Kayhan Bey buna şu müthiş ve örnek olacak cevabı vermiş; “Ben hayır yapmak istiyorum. Devletin vergisi ile hayır olmaz.” Hem vergisini ödemiş hem de okulunu yaptırmış. Adı da Niyazi Türkmenoğlu lisesi olmuş.. 

Var olsun. Türkiye ancak böyle duyarlı insanlar ile bir adım daha ileri gider. Kendi cebini değil de başkasının cebini dolduran ve yüzlerce kişiye iş imkânı sağlayan bir insan... Hep var olun siz ve sizin gibiler...

Sevgiyle kalın