Ziya Türk


Geçmişte HDP’ye oy veren seçmenlere çağrı!

HDP yönetimi Vanlı seçmenleri Hıristiyan, Ermeni veya LGBT’li (İb..) milletvekilleri tarafından temsil edilmeye mi layık görüyor?


HDP Van’da ortalama olarak yüzde 60 civarı seçmenin oyunu alıyor. Her türlü şartta HDP’ye oy veren kemik olarak tanımlanan seçmen sayısı yüzde 15-20 arasında.

Yüzde 40-45 oranındaki seçmen ise fanatik olmayan, kendi yaşamının daha kaliteli olması, sorunlarının çözülmesi, çocuklarının hayata sağ salim tutunmasını, huzur ve dirlik içerisinde yaşamayı isteyen halkımızdan meydana geliyor.

HDP KÜRT PARTİSİ DEĞİL
07 Haziran 2015 seçimlerinde 80 milletvekili ile seçimlere giren HDP’nin o dönem Eş Başkanı olan Selahattin Demirtaş yaptığı ilk açıklamasında temsil ettiğini iddia ettiği Kürt halkının herhangi bir konususun ve sorununu yeni dönemde çözeceğiz demek yerine Ermeni soykırımını tanıyoruz” demişti.

14 Mayıs seçimleri öncesinde görüştüğüm, daha önce HDP’ye oy veren birçok seçmen, “Anladık ki HDP Kürt Partisi değil. Gazetecisin bunu yazarsın ama bizi yazma” diyerek HDP’ye oy veren seçmenlerin Kürt Halkı üzerinde oynanmak istenen oyunun farkında olduklarını söyledi.

HDP KENDİSİNE EN ÇOK OY VEREN ŞEHİRLERDEKİ SEÇMENİN EVİNİ BAŞINA YIKMADI MI?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baldıran şerbeti içmek gibi de olsa risk alarak çözüm sürecini başlatmadı mı?

Peki HDP/ PKK ve FETÖ ne yaptı? Devletin başlatmak istediği yeni iklim atmosferinde, şehirlerimizin çevresini ve HDP’ye oy veren seçmenlerin bulunduğu şehirlerde hendekler kazıp, sokaklarını yaşanamaz hale getirmedi mi? Evlerini yıkmadı mı? Gençlerini hendeklerde öldürtmedi mi?

GEÇMİŞTE HDP'YE OY VEREN SEÇMEN PKK’NIN YENİDEN HORTLATILMASINI İSTEMİYOR
Van’da HDP’ye oy veren seçmenler o süreçte sokaklarında hendek kazdırmadı, evlerine ve gençlerine sahip çıktı.

PKK terör örgütünün eline fırsat geçtiğinde ne yapabileceğini bilen HDP seçmenleri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesini, özerklik adı altında şehirlerinin PKK terör örgütü tarafından yeniden yaşanamaz hale getirilmesini istemiyor.

Özellikle Diyarbakır ve Van Anneleri ile başlayan yeni süreçte tüm anneler evlatlarına sahip çıkıyor ve kimsenin kirli emellerine kurban edilmesini istemiyor.

HDP SEÇMENİ KEMAL KILIÇDAROĞLUNA NEDEN OY VERMEYECEK
Özellikle anneler olmak üzere gelişmeleri aklı selim ile değerlendiren HDP seçmenleri, dedelerini  Dersim ve Zilan Deresi’nde katleden CHP’ye ve onun Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecek.

HDP’YE OY VEREN SEÇMENLER CUMHURBAŞKANLIĞINDA ERDOĞAN’A OY VERECEK
HDY’ye oy veren seçmenler “Sistemin Kürt halkı üzerindeki sistematik zulüm, baskı ve asimilasyonunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaldırdı. Erdoğan ile birlikte özgürlüğümüze kavuştuk, insan olarak değer görüyoruz, çocuklarımız okuyor, hastalarımız tedavi oluyor, eksiklerimiz tamamlanıyor, sosyal destekler ile daha rahat bir hayat yaşamaya başladık. Üstelik bunları yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan evlatlarımızı yaşatıyor, PKK gibi öldürmüyor. Evlatlarımızın yaşaması, yüreklerimizin yanmaması, huzurumuzun devam etmesi için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyumuzu Erdoğan’a vereceğiz” diyor.

HDP’Lİ SEÇMEN MİLLETVEKİLLİĞİNDE DE OYUNU CUMHUR İTTİFAKINA VERMELİ
HDP’ye oy veren seçmenler siyasi kulislerde HDP’nin Kürt Partisi olmadığını konuşmaya başladı. HDP bugüne kadar Kürt Halkının hakkını savunmak yerine tamamen PKK terör örgütünün talimatları ile gündem oluşturan, Kürt kimliğini kullanan bir siyasal yapı oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan anlaşma, HDP yöneticilerinin ve PKK terör örgütünün açıklamaları, özerklik söylemi ile geçmişte yaşanan terör sarmalını yeniden getirmek istediklerini ortaya koyuyor.

Bugüne kadar oy verdiği HDP milletvekillerinin ismini dahi bilmeyen, seçildikleri günden görev sürelerinin bittiği güne kadar bir kez dahi olsun görmediği, hiçbir sorununda yanında olmayan kimseleri milletvekili seçmek, bugüne kadar PKK terör örgütünden başka kimsenin işine yaramadı, bundan sonra da yaramayacak.

Bu durumda milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti (HDP) ye oy vermek yerine kendisine yakın bulduğu Cumhur İttifakı Partilerine oy vermek, mecliste Cumhur İttifakını güçlendirmek, Yeşil Sol Parti’yi (HDP)  zayıflatmak, PKK ve efendilerinin hayalini kurduğu terör sürecinin yeniden gelmemesinin garantisi olur.

HDP’Lİ SEÇMEN NEDEN YEŞİL SOL PARTİ’YE OY VERMEMELİ
Evinin başına yıkılmasını istemeyen, evladının PKK terör örgütü tarafından kaçırılıp ölmesini istemeyen, mahallesinde ve şehrinde huzurlu yaşamak isteyen, daha önce HDP’ye oy veren seçmenler bu seçimde öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeli. Milletvekilliği seçimlerinde ise ya Cumhur İttifakına oy vermeli, ya da Yeşil Sol Parti’ye (HDP) oy vermeyerek tavır koymalı.

HDP LİSTESİNDE VANLI OLMAYANLARIN NE İŞİ VAR?
Yeşil Sol Parti (HDP) algı yöneticilerinin gündeme getirdiği AK Parti listesi ile ilgili olumsuz söylentiler, neden HDP milletvekili adayları için yok.

Yeşil Sol Parti (HDP) Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Pervin Buldan’ın Vanlı olmadığını, Arap kökenli bir babanın kızı olduğunu, eşi Savaş Buldan’ın uyuşturucu baronu olduğunu, uyuşturucudan kazandığı paraların büyük bir bölümünü PKK terör örgütüne aktardığını ve Kürt gençlerini öldürülmesinde sorumluluğu olduğunu neden hiç kimse konuşmuyor?

Yeşil Sol Parti (HDP) Van 4. Sıra Milletvekili Sinan Çiftyürek’in Urfalı olduğunu, çeşitli suçlardan ceza evlerinde yattığını, 72 yaşında ayakta zor durduğunu neden konuşmuyor?

Van’da Kürt Halkını temsil edecek kimse kalmadı mı da Urfa’an Iğdır’dan adam getirip Van Milletvekili Aday listesini dolduruyorsunuz?

Bunların Van’a ne faydası olacak? Vanlılar bunları ya mitinglerde, ya da televizyon ekranlarında görecek, onun dışında bir daha görmeyecek.

Yoksa Yeşil Sol Parti (HDP) Vanlılara güvenmediği için mi seçilecek yerlerden aslı özü soyu gerçek Kürt olanları milletvekili adayı yapmıyor?

HDP KÜRT PARTİSİ İSE NEDEN VAN’DAN BİR KÜRT SİYASETÇİ TÜRKİYE’YE MALOLMADI?
Yeşil Sol Parti (HDP) şayet Kürt Partisi ise Van’ı Vanlıyı temsil edecek Van’dan aslı soyu nesli Kürt olan siyasetçileri Türkiye gündemine bugüne kadar neden taşımadı?

LGBT’li (İb..), Hristiyan, Ermeni vs Kürtlük ile uzaktan yakından alakası olmayan adayları, asil bir halk olan Vanlı seçmenin önüne koyup, bunları temsilciniz olarak seçin diyorlar?

Yeşil Sol Parti (HDP) yönetimi Vanlı seçmenleri Hıristiyan, Ermeni veya LGBT’li (İb..) milletvekilleri tarafından temsil edilmeye mi layık görüyor?

Vanlı seçmen; Kürt halkını oy deposu olarak kullanan, ancak hiçbir sorununa çözüm üretmeyen, işi gücü toplumu kutuplaştıran ve tahrik eden sloganlar üretmek olan Yeşil Sol Parti’ye (HDP) bu seçimlerde hiç beklemediği bir şok yaşatacak diye düşünüyorum.

14 Mayıs 2023 akşamı neler olacak hep birlikte göreceğiz.