Nergiz Gönül KAYMAN


Biz Güzelleşirsek Van Güzelleşir

Biz Güzelleşirsek Van Güzelleşir


Haftalardır gündemde olan ve olmaya devam edecek, Van’ı düşünenler Van için dertlenenler için ciddi bir mesele... Kendini ve menfaatini düşünenler için ise kaçırılmayacak bir fırsat.

 

...Evet, yerel seçimler...

 

Hemen hemen tüm ortamlarda konuşulan çok önem arz eden bu memleket, meselesine çok farklı bir boyuttan bakan insanların ,düşüncelerini paylaşmak istiyorum..

 

Van’ın yüzde yetmişinin doğalgaz kullandığını göz ardı ederek, sırf oturdukları mahallede doğalgaz yok diye Ak Parti’ye oy yok diyenler!

 

Van’da hayal bile edemedikleri, çalışmaları güzellikleri, ışıl ışıl süslenen, caddeleri görmezden gelip, kendi kapısının ışığı yok diye Ak Parti’ye oy vermeyiz diyenler!

 

Sosyal yardımlaşma vakfının, ilde ve ilçelerde eşleri ölen, hapis yatan, asker olan, kadınlara nakit yardım yaptığından bihaber olanlar, bu durumdan kendileri faydalanmadığı için, Ak Parti’ye oy yok diyorlar!

 

Toplumda önceleri dışlanan engelli insanların, yaşlanınca ortada kalan anne babaların, aldıkları maaşla baş tacı olmalarına sebep olanlardan razı olmayanlar, Ak Parti’ye oy yok diyorlar!

 

Sırf kendi işine yaramadığı için, yapılan güzel ve hayırlı işleri görmezden gelenler...

 

…vesaire  vesaire…

 

Bu hale nasıl geldik diye düşünürken, çok ama çok önemli bir öğüdü tutmadığımızdan kaynaklandığını anladım.

 

Evet, bir peygamber öğüdü (sav)

“Sizden biriniz kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi içinde arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda İman etmiş olmaz...”