Dr. Zübeyde DOĞRUÖZ KUL


Bencil midir İnsan?

Bencil midir İnsan?


Bir film anlatmak istiyorum size. Mitolojik bir film. Çok eski zamanlardan bahseden bir film. Ben mi nereden biliyorum? Ben de mitoloji kitaplarında okudum ve filmi izledim.

Bir gün bir insan tanrıya isyan eder. 'Nasıl tanrısın sen? Kullarını yarattın ama isteklerini duymuyorsun' der. Tabi adamı dinleyen tanrı onu hemen yukarıya yani yanına alır.

''Demek öyle, dünyanın suçlusu benim, öyle mi '' der. 'O zaman gel buraya yerime geç sen tanrı ol' der ve adamı orda bırakıp gider. Tanrı olan insan birden tüm insanların dualarını ve isteklerini duymaya başlar.'' Ne var canım yaparım'' der ve tek tek istekleri yapmaya başlar. Lakin insanların o kadar çok isteği vardır ki birçoğu birbiri ile çakışır. İnsanların ölümünü, şehrin yanmasını, başkasının evini dahi isteyen olur ve 1 haftada müthiş bir kaos çıkar şehirde. Yol bulup gidemeyen arabalar, üzerlerindeki ziynet eşyalarını taşımaktan fıtık olmuş insanlar, yanan sokaklar, bir tane olan meyve için birbirini ezen insanlar ile dolar her yer...

Adam yaptığı hatayı anlar ve son kalan gücünü de eski tanrıyı bulmak için kullanır ve der ki; 'Tanrım lütfen beni affet, 1 haftada anladım ki tüm insanların isteklerini aynı anda yapmak imkânsız, hele ki insanları memnun etmek mümkün değil... Tanrım sen her şeyin iyisini bilirsin' der ve tekrar güçlerini geri verir...

Şimdi bu film bana şu anda Van’da ve Türkiye'de cereyan eden olayları ve istekleri hatırlattı.. Biraz da işi Allah’a mı bıraksak... Zira o her şeyin en iyisini bilir ve şunu mu demeliyiz acaba; “Verirse lütfudur, vermezse hikmeti...”

Selam ve dua ile kalın…