Ayfer GÖZÜTOK


Barışın Pınar Olup Aktığı Yer; Ortadoğu

Barışın Pınar Olup Aktığı Yer; Ortadoğu


Kapıya dayanıyorsa zulüm,başka yol yok. ya İSTİKLAL ya ölüm, dizelerinde belirtildiği gibi zulüm kapımıza kadar gelip dayanmıştı..

Bu zulme 'dur' deme ve Ortadoğu'daki düzeni sağlama adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'in talimatları ile hazırlanan 'Barış Pınarı Harekatı Planı' Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 9 Ekim 2019 Çarşaba günü saat 16:00'dan itibaren uygulanmaya başlandı. 

Güney sınırlarımızı koruyacak ve Suriye'nin kuzeyini terörden temizleyecek harekatın adı, özellikle seçildi ve bölgenin anlamına uygun bir isim olarak düşünüldü. Hem Türkiye'nin harekat amacına, hem de bölgenin coğrafi yapısına  da vurgu yapıldı. 

Barış Pınarı Harekatı,ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51.inci maddesinde yer alan 'Meşru Müdafaa Hakkı ' çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı olarak da icra edilmektedir. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan in ifade ettigi gibi, bir kuyumcu titizliğiyle bölgedeki,mimari yapı,kültürel ve dini yapılar, altyapı tesisleri ile diğer unsurların zarar görmemesi için, her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilerek yapılan bu harekatın, Barış Pınarı olduğunu bölgede gösterilen cerrahi titizlik de bunu ortaya koymaktadır.

Ortadoğu'ya akan bu Barış Pınarı, bölgeye umut, sevgi, demokrasi, hoşgörü, huzur, mutluluk ve özgürlük götüreceğini, Suriye'deki  halkın Türk Ordusuna gösterdikleri sevinç çığlıklarından da anlıyoruz.

Ordumuzun Ortadoğu'nun makus talihini değistirmek adına, bölgede yer almasının zaruretini, ordaki halk kadar, tüm dünya da çok iyi biliyor. Lakin bunu anlamayan siyonist seviciler hariç. 

Barış Pınarı Harekatı'nın tarihe ışık tutan bir harekât olduğunu da unutmamak gerekiyor. Geçmiş tarihimize baktığımızda, ecdatlarımızın çıktığı seferlerde, gittikleri yerlere barış, huzur ve güven götürdüklerine şanlı tarihimiz şahitlik etmektedir. Bizler de o ecdadın torunları olarak, başlatılan bu Barış Pınarı Harekatı'nda Ortadoğuya,Allah'ın izni ile huzur olup, oluk oluk akacağız...

Bu Barış Pınarı'nın bütün bölgeyi kirden, pastan, haksızlıktan temizleyip ak pak edip, FİLİSTİN diyarına kadar ulaşmasını da UMUT ediyorum. 
 
Ortadoğu'da mazlumun sesi olmak için, Barış Pinarı Harekatı'nda bulunan Şanlı ORDUMUZA ALLAH nice zaferler nasip etsin. Dualarımız Mehmetçiklerimiz için .

ALLAH yar ve yardımcıları olsun.