Ziya Türk


Allah Hepimizi Sözde Gazetecilerden Kurtarsın

Allah Hepimizi Gazeteci Geçinenlerden Kurtarsın


Son günlerde söze nereden başlarsanız başlayın, söz dönüp dolaşıp Gazetecilik mesleğine geliyor.

Gazeteci olmayanların, mesleğe ve topluma verdiği zararları konuş konuş bitmiyor.

Siyasetin, sivil toplumun ve bürokrasinin nüfuz, kaynak ve imkanlarını halk, kent ve devlet lehine kullanması bekleniyor.. Ancak bu beklentilerin gerçekleşebilmesinin, gelişmenin ve demokrasinin en önemli aktörü olması gereken gazetecilik mesleği bu süreçlerin neresinde?

Toplumun haber alma hakkına hizmet etmesi gereken Gazetecilik mesleği, farklı yapıların kullanışlı araçlarına dönüşme oranı en yüksek döneminde.

Basın kuruluşlarına ve gazetecilik mesleğine bu açıdan baktığımızda, en hafif tabir ile şöyle değerlendirebiliyoruz..

Basın mesleğinde üç sınıf insan var..
* Gazeteciler..
* Gazeteci geçinenler..
* Gazetecilerden geçinenler..

Gazeteciler yok denecek kadar az.. Allah sayılarını arttırsın..
Gazeteci geçinenler ile Gazetecilerden geçinenlerden Allah hepimizi kurtarsın.. Amin..

Fikir sahibi olmak kadar, fikri taşıyabilmek, temsil edebilme nezaketi, zerafeti ve özgül ağırlığına sahip olmak da önemli..

Eskiden fikir ekilirdi, şimdi fikirsiz slogan atılıyor.. Bilgisiz fikirler, fikirsiz sloganlar medyada almış başını gidiyor.

Sloganik başlık ve manşetler ile motorsuz, yakıtsız sadece kaportadan ibaret araba gibi oldu medya..

Medya, oluşturduğu sahte algılar ile toplumun gelişmesinin önünde en büyük engel haline geldi..

Toplumun hak ve hukukunu savunmak yerine dürümcüden, marketçiden, güvenlikçiden ve terör örgütleri seviciden türeme sözde gazeteciler, birilerinin değirmenine su taşırken, insani ve vicdani değerleri hiçleştirmekten çekinmiyor, kendilerinin dahi inanmadığı yalanları söylemekten yüzleri kızarmıyor..

Menfaat elde ettiklerini övmekte sınır tanımayan, menfaat elde etmediklerini de yerin dibine batıran düzeysiz ve yüzeysiz kalemşörler, adeta Ali kıran baş kesen olmuş..

Milletvekilliği seçimleri yaklaşırken menfaatçi siyasetçiden, menfaatçi sivil toplum temsilcisinden, menfaatçi bürokrattan, menfaatçi gazeteciden başta olmak üzere tüm menfaatçilerin şerrinden Allah'a sığınırım..

Vesselam..