Suzan TÜRKOĞLU


6’lı Masa Aktörleri Ne Yaptıklarını Biliyor mu?

Aylardır bir 6’lı masa siyaseti dönüyor. Eminim ki halk ne yaptıklarını nasıl anlamıyorsa o masadakilerde bilmiyorlar gibi…


Aylardır bir 6’lı masa siyaseti dönüyor. Eminim ki halk ne yaptıklarını nasıl anlamıyorsa o masadakilerde bilmiyorlar gibi…

Çünkü; bu masadaki partilere ve liderlerine baktığımızda, senaryodan haberi olmayan aktörler gibi şaşkınlıkları çok açık bir şekilde görülmektedir.
İlk olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na bakalım. Adaylığı istemiyorum ama yan cebime koyun düşüncesiyle ağzına bir helallik dolamış. Bir yandan insanları galeyana getirip bir kargaşa çıkarma telaşı var, diğer yandan da sanki Cumhurbaşkanımızı taklit etme çabası içinde, senaryosunu bilmediği bir tiyatro çalışması yürütmektedir.

Aslında Kılıçdaroğlu için hangisini konuşalım; Lüks otel odası çekimini mi, faturasını ödemeyen eşiyle karanlıkta oturan bir adamımı , ayakkabısını çıkarmadan gerçekleştirdiği hane ziyaretini mi konuşalım.

CHP Genel Başkanı’ndan konuya girmişken adaylık konusunda beklenti içerisinde olan iki büyükşehir belediye başkanlarına da bakalım.

Mansur Yavaş sessiz sedasız kitleleri hedef alarak çalışmasını yürütüp adaylığına kesin gözüyle bakıyor. Diğer taraftan kendisini resmen aday ilan etmiş, hatta Cumhurbaşkanı moduna giren İmamoğlu var. Bir insan İstanbul Büyükşehir başkanı iken o şehrin otobüsü ile başka bir şehirde neden miting düzenler ki? Gazetecilerle yolculuk görüntüsü bana bir liderimizi hatırlattı. Ama taklit yapmanın da bir duruşu ve yakışması lazım.

Yani bu 6’lı masanın bu ayağında 3 aday hayali var.

İyi Parti diye başka bir başka ayak var. O ayak masayı hep sallıyor ama sadece sallamakta kalıyor. Bana da adaylık teklifi gelsin ama kabul etmeyeceğim en iyisini bulma psikolojisine bürüneyim ahkâm keseyim modunda.

Diğer iki ayak Deva ve Gelecek… Özellikle Ahmet Davutoğlu bağımsız gibi görünse de Babacanın ne adımlar atacağını takip ederek temkinli hareket ediyor. Babacan ise gerçekten Erdoğan’ın siyasetini bildiği için çok akıllıca hareket etmesi gerektiğinin farkında.

Başka bir akıllıca hareket eden parti daha var; Oda HDP.

Hepsi Erdoğan gitsin bir olalım görüntüsü veriyorlar. Ama menfi çıkarlar ve adaylık konusunda hemfikir olmaya gelince önümüzde hareketli günlerin bizi beklediğini söyleyebiliriz.
Partilerin ve çıkarabilirlerse ortak Cumhurbaşkanı adaylarının terör örgütünü destekleyen bir partiye yaklaşımlarını ve kabulünü bu millete nasıl anlatacağı merak konusu. Ayrıca HDP’nin de sözde Atatürkçü partilere kendisini nasıl kabul ettireceği merakla takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ittifak misyonu ile bir araya gelen 6’lı masa aktörleri Türkiye’yi yedi kocalı bir ülke görünümüne sokmuş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye tüm dünyada gözde bir ülke haline gelmişken, bilim sanat teknoloji yönünde önemli gelişmeler yaşanırken, bizdeki muhalefet Türkiye’yi koalisyonlarla yönetilemeyen, her gün yeni yönetim krizlerinin yaşandığı döneme çevirmek çabasıyla 6’lı masa etrafında toplanan birbirine benzemezler, projesizlik ve vizyonsuzlukları ile güven vermiyor.

Bunlar da kamu vicdanını sızlatan gelişmeler.