Tarih: 07.08.2024 12:50

Zırhlı Gökyüzü Görevde: Türkiye'nin Yerli Çelik Kubbe Sistemi Faaliyete Geçiyor!

Facebook Twitter Linked-in

SAVUNMA SANAYİİ İCRA KOMİTESİ'NDEN ÇELİK KUBBE KARARI

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin son toplantısında, Türkiye'nin hava savunma yeteneğini büyük ölçüde artıracak bir karar alındı. Katmanlı hava savunma sistemlerini ve algılayıcıları, aynı ağ yapısı içerisinde entegre eden yerli ve milli "Çelik Kubbe" sisteminin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

TÜRKİYE SAVUNMASINI GÜÇLENDİRİYOR

Türkiye, savunma sanayii alanında süregelen büyümesini sürdürüyor. Gelişiminin organize ve planlı bir şekilde devam etmesi için adımlar atan ülke, bu doğrultuda Savunma Sanayii İcra Komitesi'ni topladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan komitenin 2,5 saat süren toplantısında "Çelik Kubbe Projesi" detaylı bir şekilde ele alındı.

ENTEGRE SAVUNMA AĞI OLUŞTURULACAK

Yeni proje, Türkiye'nin savunma kapasitesini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Çelik Kubbe ile katmanlı hava savunma sistemleri ve silahlar birbirleriyle entegre olacak şekilde tasarlanıyor. Böylece ortak hava resmi oluşturulacak ve bilgiler gerçek zamanlı olarak komuta merkezlerine aktarılarak, yapay zeka desteğiyle hızlı ve etkili karar verme süreçleri gerçekleştirilecek. Bu sistem sayesinde Türk savunma sanayiinin bağımsızlığı güçlenecek.

HER TEHDİT ETKİSİZ HALE GETİRİLECEK

ASELSAN tarafından geliştirilen teknoloji tam olarak uygulamaya konduğunda, Çelik Kubbe projesi Türk hava sahasında ve muhtemel tehdit oluşturabilecek her unsuru her irtifadan etkisiz hale getirebilecek.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir açıklama yaptı. Yılmaz, alınan kararın önemini vurgulayarak projenin yanı sıra diğer kritik projelerin de görüşüldüğünü belirtti ve "Alınan bu tarihi kararın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —