Zeren Grubu'dan Türkiye Petrolleri Hamlesi: 800'ü Aşkın İstasyon Artık Onların!

Enerji devi yeni sahibini buldu: Türkiye Petrolleri Zeren Group'ta.

Ekonomi 12.07.2024 23:32:00 0
Zeren Grubu
Tarih: 12.07.2024 23:36

ZEREN GROUP, TÜRKİYE PETROLLERİ'Nİ BÜNYESİNE KATTI

Türkiye'nin köklü enerji şirketlerinden Türkiye Petrolleri resmi olarak Zeren Group bünyesine geçti. Birden fazla istasyon zincirine sahip olan grup, 800'den fazla akaryakıt istasyonunu daha portföyüne ekleyerek enerji sektöründeki yerini daha da sağlamlaştırdı.

STRATEJİK BİRLEŞME MI, AYRI MARKALAR MI?

Zeren Group'un daha önce enerji sektörüne Alpet'le adım attığı biliniyor. Şirketin Türkiye Petrolleri'ni satın almasıyla artık piyasada nasıl bir yol izleyeceği ve Alpet'le bir potansiyel birleşme konusu Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) kararına bağlı olarak şekillenecek.

FİNANS SEKTÖRÜNDEKİ GENİŞLEMEYE DEVAM

Grubun Başkanı Mustafa Yiğit Zeren yönetiminde Zeren Group, Toygun Atilla'nın Patronlar Dünyası'ndaki haberine göre, Lübnanlı Hariri ailesi ve Ürdün kökenli Arab Bank ortaklı Bankmed'e ait Turkland Bank (T-Bank) için de görüşmeler yürütmekte.

TÜRKİYE PETROLLERİ'NİN GEÇMİŞİ VE VARLIKLARI

1963 yılında ana ortaklık olarak kurulan ve 2009 yılından itibaren TP Petrol Dağıtım A.Ş. adı altında faaliyet gösteren Türkiye Petrolleri, 2017 yılında Zülfikarlar Holding'e bağlı Turkuaz Petrol tarafından satın alınmıştı. TP Petrol Dağıtım A.Ş., 9 dolum tesisine ve 800'ü aşkın akaryakıt istasyonuna sahip.

DİVERSİFİKASYONLA GELİŞEN ZEREN GROUP

1973 yılında kurulan ve o günden bu yana sürekli genişleyen Zeren Group, 8 ayrı sektörde, 23 farklı markasıyla 4 kıtada faaliyet gösteriyor. Şirketin satın aldığı Türkiye Petrolleri markası, Rekabet Kurulu'nun vereceği onayın ardından resmi olarak Zeren Group'un bir parçası haline gelecek.