Zahir Soğanda: Milli İrademizle 15 Temmuzda Güçlü Bir Direniş Gösterildi

15 Temmuz hain darbe girişimini kınayan Zahir Soğan'da, "Halkımız hain kalkışmaya karşı güçlü bir şekilde milli iradeye sahip çıktı ve bağlılığını gösterdi" dedi.

Van Haberleri 16.07.2024 12:02:00 0
Zahir Soğanda: Milli İrademizle 15 Temmuzda Güçlü Bir Direniş Gösterildi
Tarih: 16.07.2024 12:11 Güncelleme: 16.07.2024 12:26

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Zahir Soğanda, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde milli iradeye sahip çıkışın önemini vurgulayan bir açıklama yaptı.

“15 TEMMUZ EMPERYALİST GÜÇLERİN TEZAHÜRÜDÜR”

Avukat Zahir Soğanda, yaptüığı açıklamada; "15 Temmuz, ülkemiz üzerindeki emperyalist güçlerin ve bu güçlerin içerideki maşa hain örgütlerin tezahürüdür. Bu saldırılar 200 yıldır devam etmektedir ve ne ilk ne de son olacaktır" diyerek, yaşananların dini değerleri istismar eden bir örgüt tarafından ülkemizi ele geçirmeye çalışan emperyalis güçlerin planladığı bir darbe teşebbüsü olduğunu ifade etti.

VAN HALKI DARBEYE KARŞI AYAKLANDI

AK Parti eski Van İl Başkanı olarak o dönem 150 bin civarında mesaj gönderdiklerini belirten Soğanda, Van halkının parti farkı gözetmeden darbeye karşı ayaklandığını, şehrin dört bir yanından insanların meydanlara döküldüğünü anlattı. Milli iradenin korunması ve emperyalist güçlerin oyunlarının bozulması için Vanlıların tek yürek olduğunu söyledi.

 

BİN YIL ÖNCEKİ KARARLILIK BUGÜN DE SÜRÜYOR

Vanlıların yüz yıl önce gösterdiği direniş ruhunun, 28 Şubat sürecinden sonraki hendek süreçlerindeki mücadelelerde ve 15 Temmuz darbe girişiminde de ortaya çıktığını vurgulayan Soğanda, halkın ve devletin kararlı duruşu sayesinde emperyalist planların etkisizleştirildiğini belirtti.

VAN HALKI DARBE GECESİ VE SONRASINDA HEP MEYDANDAYDI

Van halkının, darbe girişimi gecesi ve sonrasında meydanları hiç boş bırakmadığını söyleyen Soğanda, halkın "Sen düşmansın ve uyumuyorsun, artık ben de uyumuyorum" diyerek destansı bir duruş sergilediğini aktardı.

 

GENÇLİK VE YENİ NESİL BİLİNÇLENDİ

Bugün de Van'da Emniyet Kavşağından Beşyol Meydanına kadar gerçekleştirilen yürüyüşle halkın iradesini ve kararlı duruşunu dile getirdiğini ifade eden Soğanda, yetişen yeni nesil ve gençliğin şer güçlerin başarılı olmalarına izin vermeyeceklerine dair inancının tam olduğunu aktardı.

 

HALKIN DARBELERE KARŞI DURUŞU DEVAM EDECEK

15 Temmuz'u bizzat yaşamış biri olarak halkın bundan sonra da oyunlara gelmeyeceğini belirten Soğanda, tüm Türkiyede halkın her zaman milli iradeyi koruyacağını ve hain girişimlere karşı duruşunun devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi