Zahir Kandaşoğlu; 'Van TSO Haklarımızı Korumak Yerine, Kurumlara Bizi Şikayet Ediyor'

VATSO İş Dünyası Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın kendi üyelerinin haklarını savunmak yerine, kapı kapı dolaşarak üyelerini kurumlara şikâyet ettiğini ileri sürdü.

Van Haberleri 11.12.2024 20:55:00 0
Zahir Kandaşoğlu;
Tarih: 11.12.2024 21:01 Güncelleme: 11.12.2024 21:48

YATIRIMLAR ZORLAŞTIĞI İÇİN SERT ELEŞTİRİLER DİLE GELDİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van'da iş yapmanın ve yatırım gerçekleştirmenin güçleştiğini iddia etti. Kandaşoğlu, aynı zamanda ayda 143 bin TL aidat ödedikleri Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın, üye firmaların haklarını korumaktan ziyade kurumlara şikayet ettiğini öne sürdü.

50 YILDIR YAŞANAN SORUNLARA DEĞİNDİ

Yarım asrı aşkın bir süredir farklı sektörlerde Van'da hizmet verdiklerini belirten Kandaşoğlu, bu zaman zarfında pek çok problemlerle ve adaletsizliklerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını, tehdit ve hakaretlere maruz bırakıldıklarını ifade etti.

FİRMALARIN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA

Tüm felaketler karşısında daima yardımsever bir tutum içinde olduklarını ifade eden Kandaşoğlu, bir yandan da şehirdeki birtakım kişilerin kıskançlık ve haset nedeniyle insanların zenginleşmesine direnç gösterdiğini belirtti. Bu durumun iş insanlarını ve sermayeyi şehirden uzaklaştırabileceğini savundu.

TOBB'UN EN YÜKSEK AİDATLARINDAN BİRİ

Kandaşoğlu, ayrıca Van Ticaret ve Sanayi Odası'na her üç ayda bir 143 bin TL aidat ödediklerini ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) kayıtlı 365 oda ve borsa arasında en yüksek aidatlarından birine sahip olduklarını dile getirdi. Buna karşın odanın üyelerinin çıkarlarını savunmak yerine onları şikayet ettiğini iddia etti. Van'da yaşanan bu sorunların şehrin geri kalmasına yol açtığını ve gelecekte iş insanı ve sermayenin şehirde tutulamayacağını sözlerine ekledi.

“HİÇBİR ZAMAN KENDİ GELECEĞİMİZİ YÂDA ÇIKARLARIMIZI ÖN PLANDA TUTMADIK”

Kandaşoğlu, 50 yılı aşkın bir süredir Van'da farklı alanlarda faaliyet gösterdiklerini belirterek, bu süre zarfında sayısız sorun ve sıkıntıyla karşılaştıklarını, büyük haksızlıklara uğradıklarını, tehditler aldıklarını ve hakaretlere maruz kaldıklarını söyledi.

Kandaşoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

"Bazı insanlar, sanki bir hüküm sürme yarışı içine girmiş. Adeta birbirlerini ezmeye çalışıyorlar. Yetmezmiş gibi, insanların gururuna dokunmaya, onurlarını zedelemeye başlamışlar.

50 yılı aşkın bir süredir bu şehirde iş insanı olarak faaliyet gösteriyoruz. Bu süre zarfında sayısız sorun ve sıkıntıyla karşılaştık. Büyük haksızlıklara uğradık, tehditler aldık, hakaretlere maruz kaldık. Canımızla ve malımızla hedef olduk.

Ülkemizin yaşadığı tüm felaketlerde, her zaman ön saflarda yer aldık; elimizden gelen maddi ve manevi desteği esirgemedik. Binlerce insana istihdam sağlıyoruz. Ancak hiçbir zaman kendi geleceğimizi ya da çıkarlarımızı ön planda tutmadık ve tutmayız da.

Ne var ki gün geçtikçe bazı kişiler gerçekten haddini aşmaya başladı. Kayıtlı olduğumuz Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), bizim haklarımızı koruyacağına, bize iş, aş ve Yatırımlar sağlanması için çabalayacağına, hakkımızı ve hukukumuzu savunacağına, tam tersine,kurum kurum dolaşıp bizleri şikâyet ediyor!

Bu nasıl bir düzen? Dünyada varmı örneği..?

Bizler, firmalar olarak her üç ayda bir 143 bin TL odaya Aidat ödüyoruz. TOBB 365 oda ve borsa içerisinde aidatı en yüksek olan odadır. Bizler gece gündüz demeden bu ilin tüm sorun ve sıkıntılarını kendimize dert edip nasıl bu ile bir güzellik katalım diye çabalıyoruz ancak ilimizde, hazımsızlık, çekememezlik ve insanların zengin olmasını istenilmiyor , yerden yere vuruyorlar. İşte bunlar yüzünden bu il geri kaldı.

Sonuç olarak, Van’da artık ne iş insanı, ne de sermaye sahibi tutabiliriz ..." 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ