Tarih: 28.10.2024 11:43

YYÜ'den Başarı Sıçraması: Türkiye Sıralamasında İlk 30'a Giriş Yaptı!

Facebook Twitter Linked-in

URAP'ın açıkladığı 2024-2025 Türkiye Üniversite Sıralaması, ülkedeki akademik performansı yüksek üniversiteleri listeledi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (Van YYÜ) yer aldığı sıralamada üniversite, Türkiye genelinde kaçıncı oldu? İşte o detaylar…

KRİTERLER VE DEĞERLENDİRMELER

Yayınlanan raporda, üniversitelerin akademik başarıları Clarivate Analytics/InCites ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verileriyle değerlendirildi. Öğretim üyesi başına düşen makale ve atıf sayısı, bilimsel dokümanlar, ulusal ve uluslararası işbirlikleri, TÜBİTAK projeleri gibi kriterler, üniversitelerin sıralanmasında etkili oldu.

TIP FAKÜLTESİ OLMAYANLARDA ODTÜ BAŞI ÇEKİYOR

Tıp fakültesi bulunmayan üniversiteler arasında ODTÜ birinci sırada yer alırken, ardından İTÜ ve Sabancı Üniversitesi gibi prestijli kurumlar sıralandı. İlk 10'da ayrıca Yıldız Teknik, Gebze Teknik, Bilkent, Boğaziçi gibi önde gelen üniversiteler de kendine yer buldu.

TIP FAKÜLTESİNE SAHİP KURUMLARDA KOÇ LİDER

Tıp fakültesi bulunduran üniversiteler kategorisinde zirveyi Koç Üniversitesi aldı. Bu sıralamada Koç Üniversitesi'nin yanı sıra Hacettepe, Ankara, İstanbul gibi köklü üniversiteler de ilk 10 sırasında göze çarptı.

GENEL SIRALAMANIN ZİRVESİNDE YİNE KOÇ VAR

URAP'ın genel Türkiye sıralamasında ise Koç Üniversitesi en üst sırayı korudu. Hemen arkasından Hacettepe ve ODTÜ gibi akademik başarılarıyla bilinen üniversiteler sıralandı.

VAN YYÜ'NÜN BAŞARISI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, URAP sıralamasında önemli bir başarıya imza atarak, Türkiye'de tıp fakültesi olan üniversiteler içinde 30. sırada yer alırken, genel sıralamada 39. sırada kendini gösterdi. Van YYÜ'nin bu sıralamadaki konumu, Doğu Anadolu Bölgesi'nde akademik bir merkez olarak rolünü güçlendirmeye devam ettiğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Van YYÜ'nün aldığı bu dereceler, bölgesel ve ulusal düzeydeki etki ve başarılarıyla paralel bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —