Yusuf Kılıç: "Gençlerimizin sporla buluşması bizim en büyük gücümüz"

Yusuf Kılıç: "Gençlerimizin sporla buluşması bizim en büyük gücümüz"

Van Spor 16.07.2025 19:58:48 0
Yusuf Kılıç:
Tarih: 16.07.2025 19:58 Güncelleme: 16.07.2025 19:58
Yaz Spor Okulları ve yüzme kurslarını ziyaret ederek gençlerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Kılıç, "Geleceğimizi inşa eden bu enerjiyi her alanda desteklemeye kararlıyız" dedi.
Muş Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Kılıç, yeni spor salonu ile yarı olimpik yüzme havuzunu ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.
Yaz Spor Okulları ve "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında eğitim gören çocuk ve gençlerle bir araya gelen Kılıç, sporcularla tek tek ilgilenerek sohbet etti, onlara şapka hediye etti. Tesisteki antrenörlerden ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan İl Müdürü Kılıç, gençliğe yapılan yatırımın Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurguladı.
Ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, sporun çocuklar ve gençler üzerindeki dönüştürücü gücüne dikkat çeken İl Müdürü Yusuf Kılıç, şunları söyledi: "Bugün burada gördüğümüz tablo, sadece bir spor faaliyeti değil; geleceğe dair kurduğumuz en sağlam köprüdür. Yeni spor salonumuz ve yarı olimpik yüzme havuzumuz, gençlerimize sadece spor yapma imkanı sunmakla kalmıyor; aynı zamanda onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutan, özgüvenlerini geliştiren, ekip ruhunu aşılayan birer eğitim alanı olarak da hizmet veriyor. Bu tür yatırımların uzun vadeli etkilerini gördükçe, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu daha iyi anlıyoruz."
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde yürütülen projeler sayesinde her yıl daha fazla gencin sporla tanıştığını ifade eden Kılıç, özellikle yaz döneminde il genelinde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen spor faaliyetlerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Yaz Spor Okullarımız bu yıl da çok yüksek bir taleple başladı. Basketbol, voleybol, yüzme, atletizm, masa tenisi ve daha birçok branşta çocuklarımız eğitim alıyor. Bunun yanı sıra ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle çocuklarımıza yüzme öğreterek hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de onları özgüvenli bireyler olarak yetiştiriyoruz. Bugün havuz başında gözleri ışıldayan çocuklarımızı gördüğümde, işte bu gayretin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hissettim" dedi.
Gençlerin sporla erken yaşta tanışmasının sadece fiziksel fayda değil, aynı zamanda kişilik gelişimi açısından da çok önemli olduğuna değinen Kılıç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Gençlik bizim en büyük değerimiz, en büyük gücümüzdür. Onları sağlıklı bireyler olarak hayata hazırlamak, sporu bir yaşam biçimi haline getirmelerini sağlamak bizim temel görevimizdir. Bizim önceliğimiz, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın beden ve ruh sağlıklarını güçlendirecek ortamları oluşturmaktır. Spor, yalnızca bir rekabet değil, aynı zamanda ahlaki değerlerin, saygının, disiplinin ve dayanışmanın da öğrenildiği bir yaşam okuludur. Bu okulu ne kadar yaygınlaştırırsak, geleceğimiz de o kadar sağlam olur."
Tüm gençleri tesislerden faydalanmaya davet eden İl Müdürü Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak şehirdeki her çocuğa ve gence ulaşma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Kılıç, "Bugün bir çocuğun sporla tanışmasına vesile olmak, yarının başarılı bir sporcusunu, iyi bir bireyini, sağlıklı bir toplumu inşa etmek demektir. Kapımız tüm çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerine sonuna kadar açıktır. Tesislerimizde sadece spor değil; dostluk, kardeşlik, azim ve başarı inşa ediliyor. Emeği geçen tüm antrenörlerimize, idarecilerimize ve bu sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Gençliğimizin yanında olmaya, onların hayallerini desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ