Yüreğir Belediyesi, depremin ardından tüm imkanlarını seferber etti

Yüreğir Belediyesi, depremin ardından tüm imkanlarını seferber etti

Genel 20.02.2023 14:54:58 0
Yüreğir Belediyesi, depremin ardından tüm imkanlarını seferber etti
Tarih: 20.02.2023 14:54 Güncelleme: 20.02.2023 14:54
Türkiye’yi yasa boğan ve 11 ili sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerinin üzerinden iki hafta geçti. Büyük afetin ilk saatlerinden itibaren kurduğu kriz masasıyla tüm imkanlarını seferber eden Yüreğir Belediyesi ekipleriyle bir yandan hayat kurtardı bir yandan yaraları sardı.
Yüreğir Belediyesi, Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından Başkan Fatih Mehmet Kocaispir’in talimatıyla ivedilikle kriz masası kurdu. Depremin vurduğu ilk andan itibaren tüm ekipleriyle seferber olan Yüreğir Belediyesi, Adana başta olmak üzere yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. 26 iş makinası ve personeller vardiyalı bir şekilde çalışmalara katıldı. Toplanma alanları ve depremlerde yıkılan bölgelerde görevlendirilen personeller büyük felaketinin ardından evlerine giremeyen vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için çadır kurdu, yaraları sardı.

Tüm tesisler depremzedelere açıldı, 7 tır insani yardım malzemesi bölgeye gönderildi
Deprem nedeniyle evlerinde kalamayan vatandaşlar için belediye hizmet binası, Yüreğir Kültür Merkezi, Yüreğir Millet Bahçesi, Bekir Fevzi Yıldırım Sivil Toplum Merkezi, Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi, PTT Evleri Spor Salonu ve Akdeniz Spor Salonu başta olmak üzere tüm sosyal tesislerini vatandaşların hizmetine açan Yüreğir Belediyesi, personelleriyle vatandaşlara 24 saat kesintisiz hizmet sundu.
Yüreğir Belediyesi kaynakları ve vatandaşlardan gelen yardımlarla birlikte içerisinde insani yardım ve yaşam malzemesi bulunan 7 tır Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, İskenderun ve Nurdağı’na gönderildi. Depremin ilk dakikalarından itibaren tüm ekipleriyle arama kurtarma çalışmalarına destek veren Yüreğir Belediyesi, Başkan Fatih Mehmet Kocaispir’in çağrısıyla gıda ve giyim başta olmak üzere toplanan tüm yardımları depremzedelere ulaştırmaya devam ediyor.

‘Yakut’ ekipleri 3 can kurtardı
Yüreğir Belediyesi Arama Kurtarma Timi (YAKUT) ivedilikle deprem bölgesine yönlendirildi. Yaşanan büyük afet sonrası vakit kaybetmeden yola çıkan ekipler, depremin vurduğu Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. İlk günden itibaren deprem bölgesinde olan ekipler Adıyaman’da 3 vatandaşın göçük altından sağ olarak kurtarılmasını sağladı.

‘Bu zor günleri birlikte atlatacağız’
Devletin bütün imkanlarını deprem bölgelerine sevk ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Binlerce insanımızı, canımızı kaybettik. Acımız tarifsiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dünyada eşi benzeri olmayan ve büyük bir alanı etkisine alan afette ilk günden itibaren tüm araç gereçlerimiz ve personellerimiz ile sahadayız. Biz büyük bir devlet, çok güçlü bir milletiz. Bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde birlikte atlatacağız” dedi.
Depremin olduğu ilk andan itibaren belediyenin bütün tesislerini halkın hizmetine açtıklarını ve toplanma sahaları oluşturduklarını belirten Başkan Kocaispir, “Tesislerimizde ağırladığımız misafirlerimize her gün düzenli olarak sıcak yemek, çorba ikramında bulunduk. Telefonlarını şarj etmeleri ve ısınma ihtiyaçları için çalışmalar yaptık. Bunun yanı sıra depremde yıkılan binaların çevresinde yakınlarını bekleyen vatandaşlarımızı da yalnız bırakmadık. Afet bölgesindeki vatandaşlarımız için mobil mutfak tırımızı hazır hale getirdik. Şantiyemizde portatif duş, varil soba ve telefon şarj panosu üretimi yaptık. Depremzedelerimize desteğimiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
Başkan Kocaispir, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’ı da ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile birlikte Adıyaman’da incelemelerde bulunan Başkan Kocaispir, depremzede vatandaşlarla bir araya geldi, başsağlığı dileklerini iletti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ