Yüreği yanık anneler ‘Kadınlar Günü’nde de eylemlerine devam etti

Yüreği yanık anneler ‘Kadınlar Günü’nde de eylemlerine devam etti

Asayiş 8.03.2023 12:50:50 0
Yüreği yanık anneler ‘Kadınlar Günü’nde de eylemlerine devam etti
Tarih: 08.03.2023 12:50 Güncelleme: 08.03.2023 12:50
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 8 Mart Kadınlar Günü’nde de evlat nöbetini sürdürdü.
Dağa kaçırılan çocukları için HDP Muş İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan anneler, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde evlat nöbetine destek vermelerini istedi. Yaz kış, kar yağmur, bayram salgın demeden kararlılıkla devam eden evlat nöbetini Kadınlar Günü’nde de sürdüren anneler, soğuk havaya rağmen ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulundu.
Eylemlerini kararlılıklar sürdüreceklerini belirten baba Halit Altun, 100 yıl geçse de davalarından vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, "8 yıldır bu hasreti çekiyorum. 8 ay değil, 8 gün değil, 8 yıldır bu hasreti çekiyorum. Cenab-ı Allah haklarımızı onlara koymasın. HDP çocuklarımızı kandırdı, dağa gönderdi. Kendi çocuklarını ise özel okullarda okutuyorlar. Yeter bize bu acıyı çektirdiler. 100 yılda olsa biz bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. HDP sanmasın ki biz gelip gidiyoruz, biz davamızın arkasındayız. Çocuklarımızı bize verin. Yeter bu acıyı bize çektirdiniz. Cenab-ı Allah bu acıyı size de çektirsin inşallah. Sizde evlat acısı yok ki. Bize bu acıyı çektirdiniz, Allah’ta size aynı acıyı çektirsin. Allah sizi kahretsin" dedi.
Oğluna teslim ol çağrısında bulunan anne Naciye Sönmez Yıldız ise "Osman’ın annesiyim. Osman oğlum sesimi duyuyorsan çık gel devlete teslim ol. Bu devlet babamızdır. Bu bayrak bizim bayrağımızdır. Bu bayrağa sırtınızı çevirmeyin, yüzünüzü çevirmeyin. Bu bayrak bizim bayrağımız. Bu devlet bizim devletimiz" ifadelerini kullandı.
Kadınlar Günü olmasına rağmen evlat nöbetlerini sürdürdüklerini ifade eden anne Ayten Koçhan da, "Ersin oğlum sesimi duyuyorsan dön yavrum, gel devletimize teslim ol. Ben HDP ve PKK’dan çocuklarımı istiyorum. Bir çocuk dağda kalana kadar eylemimi devam ettireceğim. HDP, Kılıçdaroğlu’na destek veriyor. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nu istemiyoruz. Bu HDP’yi kapatsınlar. Ben Cumhurbaşkanına sesleniyorum, bu HDP’yi kapatsınlar. Yeter analar babalar ağladı. Onlar bizim ciğerimizi dağladılar. Allah onları bizim gibi etsin. Biz kış soğuk demeden buradayız. HDP yılanın başıdır. Çocuklarımızı istiyoruz onlardan. Ersin oğlum gel teslim ol. Bugün Kadınlar Günü, iyi ki kadınlar var. Biz kadınlara şiddet istemiyoruz. Kadınların ölmesine dur desinler. İyi ki kadınlar var” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ