Yunan Adaları’nda yardım seferberliği

Yunan Adaları’nda yardım seferberliği

Genel 21.02.2023 15:13:12 0
Yunan Adaları’nda yardım seferberliği
Tarih: 21.02.2023 15:13 Güncelleme: 21.02.2023 15:13
Ülkemizin Güneydoğusunda peş peşe yaşanan büyük afetler sonrası ülkede ve tüm dünyada yardım seferberliği başlarken komşu adalarda toplanan yardım malzemeleri, Bodrum üzerinden deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor.
Yunanistan’ın Kos ve Leros Adalarında deprem mağdurları için toplanan yardım malzemeleri akşam saatlerinde Bodrum’a getirildi. Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu tarafından Cruise Port’ta karşılanan Yunan heyetinin yanında getirdiği 39 palet ve 270 büyük poşet yardım malzemesi, yetkililer tarafından teslim alındı.
Kos Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Stamatia Kantarzi, iş insanı Sami Payzanoğlu, Bodrum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Malatya’ya gidiş hazırlığı yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti.
Leros Belediye Başkanı Michael Kolias’ın bizzat kendisinin Bodrum’a gelmek istediğini ancak yoğun programı nedeniyle katılamadığını belirten yardımsever iş insanı Sami Payzanoğlu, “Leros Belediye Başkanı Michael Kolias, Türk Ulusu’na başsağlığı ve geçmiş olsun mesajını iletmemi istedi. Ben doğduğum büyüdüğüm ada kentinde böyle bir seferberlik, böyle bir dayanışma görmedim. Herkes yardım yapabilmek için canla başla çalışıyor. Şimdi ikinci sırada ilaç ve gıda yardımı için kampanya başlatıyoruz” dedi.
Gösterilen yüce gönüllülük için Yunan halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Aras, “Büyük bir coğrafyada, büyük bir nüfus bu depremlerden etkilendi. Bizler, ilk günden itibaren var gücümüzle bölgeye, bölge halkına destek olabilmek için çalışıyoruz. Böyle günlerde siz komşularımızı yanımızda görmek bizler için gurur verici. Bu dostluk ve dayanışmanın sürmesi iki ülke adına da çok değerli. İki komşu belediyeye de bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Yardım malzemelerinin bizzat yerine ulaşması için çalışacağım, bu konuda içiniz rahat olsun” diye konuştu.
Heyet, Rodos Belediyesi’nin de topladığı yardım malzemelerini de en kısa süre içinde Kos üzerinden Bodrum’a ulaştırılacağını ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ