Yüksekova’ya yerleştirilen depremzede öğrenciler ders başı yaptı

Yüksekova’ya yerleştirilen depremzede öğrenciler ders başı yaptı

Eğitim 20.02.2023 11:17:22 0
Yüksekova’ya yerleştirilen depremzede öğrenciler ders başı yaptı
Tarih: 20.02.2023 11:17 Güncelleme: 20.02.2023 11:17
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hakkari’nin Yüksekova ilçesine yerleştirilen depremzede çocuklar bugün ders başı yaptı.
Asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli depremler; Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’da on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. 11 ilde büyük hasara yol açan depremlerin ardından Yüksekova ilçesine yerleşen ailelerin çocukları, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin açılmasıyla ders başı yaptı.
Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve beraberindekiler de Esenyurt Mahallesi’ndeki okula çocuklarını getiren depremzede aileleri karşıladı. Depremzede çocuklara okulun ilk gününde okul malzemesi, çanta ve değişik hediyeler veren Müdür Yusuf Atael, sınıfları da gezerek yeni gelen öğrenciler hakkında bilgi verdi.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, deprem bölgesinden gelen öğrencileri Esenyurt İlk ve Ortaokuluna yerleştirdiklerini belirterek, “Öğrencilerimize çantalar, okul malzemeleri ve değişik hediyeler verdik. Bizde yaşanan acıyı bir nebze de olsa dindirmek istiyoruz. İlçemize toplam 120 öğrenci geldi. Bizde bugün itibariyle hepsinin kayıt işlemlerini bitiriyoruz. Deprem ilk olduğu andan itibaren devletin tüm kurumları olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığımızda alandaydı. Öğrenciler için gereken her şeyi yaptılar ve yapıyorlar. Bizde Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden gelen her şeyi fazlasıyla öğrencilerimiz için yapacağız” dedi.
Depremzede veli Sevda Aslan ise deprem felaketinden dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, “Çok can kaybımız oldu. Bizde ailelerimizi bırakıp buraya geldik. İnşallah bir daha bu tür felaketler yaşanmaz. Bizim çocuklarımız burada, bizde yeni bir hayata başlayacağız. Bizim için çok zor. Allah herkesin yardımcısı olsun’’ ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ