Yüksekova’nın modern aile hekimliği şifa dağıtıyor

Yüksekova’nın modern aile hekimliği şifa dağıtıyor

Sağlık 22.01.2025 13:39:57 0
Yüksekova’nın modern aile hekimliği şifa dağıtıyor
Tarih: 22.01.2025 13:39 Güncelleme: 22.01.2025 13:39
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hizmet veren modern aile hekimliği, 3 mahallenin yanı sıra çevre köy halkına da şifa dağıtmaya devam ediyor.
Yüksekova’da hendek olayları döneminde yıkılan ve Dize Mahalle Muhtarı Şükrü Tunç’un girişimleri sonucu yeniden yapılan 3. Nolu Aile Hekimliği, bölgenin en donanımlı sağlık kuruluşu olarak vatandaşa hizmet veriyor. 9 doktorun görev aldığı hekimlik, hastanenin de yükünü azalttı. 3. Nolu Aile Hekimliğinde görev yapan Dr. Mesut Barış, Dize Mahallesi Muhtarı Şükrü Tunç ve beraberindekilerle aile hekimliğini gezerek bilgilendirme yaptı. Bölgede böyle bir aile hekimliğinin olmadığını belirten Dr. Mesut Barış, “5 yıldır aile hekimliği olarak görev yapıyorum. Burası aslında özel olarak yapıldı. Hem deprem dayanıklı hem de ısı yalıtımlı ve doğalgaz uyumlu bir şekilde yapılmış. Özellikle hastaların ferahlığı çok düşünüldü. Ortam geniş, hastalar beklemekten sıkılmıyor. Tüm işlemlerini rahatlıkla yapabiliyorlar. Burada 3 mahalleye ve civar köylere de hizmet veriyoruz. Bu hizmetten dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim. Buranın yapımında büyük emeği olan Mahalle Muhtarımız Şükrü Tunç’a da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
Mahalleye son modern bir aile hekimliğini kazandırdıklarını belirten Mahalle Muhtarı Şükrü Tunç ise “Mahalle sakinlerimiz doktora gitmek için farklı noktalarda bulunan yerlere ya da direkt hastaneye giderek tedavilerini oluyorlardı. Mahalle muhtarı olarak sıkı takipli görüşmeler ve girişimlerde bulunduk. Şükür en sonunda mahallemize 3. Nolu Aile Hekimliğinin yapımına başlandı. Aile hekimliğimiz hasta kabulüne başlamış durumda. Mahalle sakinlerimize şimdiden hayırlı olsun. Buradan mahallem adına bize bu güzel hizmetin desteğini sağlayan başta bakanımız, valimiz, kaymakamımız, il sağlık müdürümüz ve ilçe sağlık müdürümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ