Yüksekovalı kardeşlerden depremzedelere anlamlı bağış

Yüksekovalı kardeşlerden depremzedelere anlamlı bağış

Genel 18.02.2023 17:29:29 0
Yüksekovalı kardeşlerden depremzedelere anlamlı bağış
Tarih: 18.02.2023 17:29 Güncelleme: 18.02.2023 17:29
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Nazar (11), Mazlum (10) ve Medine (6) Erhan isimli kardeşler, biriktirdikleri harçlıklarını AFAD’ın banka hesabına aktararak yetkililere dekontunu teslim ettiler.
Asrın felaketinin yaşandığı merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7’lik deprem Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’ı vurmasıyla on binlerce kişi hayatını kaybederken, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 11 ilin hasar görmesiyle tüm Türkiye’de depremzedelere yardım seferberliği yapmaya başladı. Yüksekova ilçesine bağlı Esenyurt Mahallesinde yaşayan Nazar (11), Mazlum (10) ve Medine (6) Erhan isimli kardeşler, biriktirdikleri okul harçlıklarını depremzedelere göndermek için babalarının vasıtasıyla bankadan AFAD’ın hesabına yatırıldı. Baba Abdulhaluk Erhan bankadan aldığı dekontu, çocuklarıyla beraber Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit’e teslim ettiler. Makamda bir süre oturan Erhan ailesine Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, çocukların böyle anmalı ve duyarlığından dolayı hepsine tek tek tek teşekkür etti. Çocuklarının bu davranışı kendisi için herşeye değer olduğunu ifade eden baba Abdulhaluk Erhan, ‘’Çocuklarım topladıkları harçlıklarını depremzedelere bağışladılar. Ben onların adına çok sevindim çünkü böyle bir günde davranışları herkese örnek olur inşallah. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın inşallah. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum hepimizin başı sağolsun’’ dedi.
Bugün çok mutlu olduklarını ifade eden Nazar Erhan, ‘’Depremzede kardeşlerimize çok üzülüyoruz. Onlara çok üzülüyoruz. Bizde kardeşlerle beraber harçlıklarımızı depremzede kardeşlerimize gönderdik. Elimizde geldikçe onlara yardım edeceğiz ve onların yanında olacağız. Sağolsun babamız da bizim harçlıklarımızı bankadan yatırarak yetkililere teslim ettik’’ ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ