Yüksekovalı dağcılardan Nehri köyüne kültür turu

Yüksekovalı dağcılardan Nehri köyüne kültür turu

Genel 12.12.2022 13:26:24 0
Yüksekovalı dağcılardan Nehri köyüne kültür turu
Tarih: 12.12.2022 13:26 Güncelleme: 12.12.2022 13:26
Hakkari’nin Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri, Şemdinli ilçesine bağlı Nehri köyüne kültür turu düzenledi.
Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği, her hafta olduğu gibi bu hafta da bölgenin güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor. Cengiz Topel Caddesi üzerinde sabah saatlerinde bir araya gelen 40 kişilik grup, Şemdinli bölgesine hareket etti. Bölgede kahvaltı yapan dernek üyeleri, daha sonra Şemdinli ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Bağlar-Nehri köyünde yer alan Kayme Sarayı ve Asma Taş Köprüsü gibi tarihi yerleri gezerek daha sonra bölgede doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.
Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneğinin Başkanı Hakan Zanyar Aykut, 40 kişilik grupla Nehri köyünün yukarı tarafında bulunan bölgenin en büyük karstik mağarası olan alanda yürüyüşe başladıklarını belirterek, “Mağaranın tabanında ve tavanında oluşmuş sarkıt ve dikitler güzel bir görüntü sunarak bize cezp etti. Mağaranın genişliği tahminen 50-60 metre ve yüksekliği ise 11 metre gibidir. Bu hafta farklı olarak kültür turu doğa yürüyüşü yaparak bölgenin tanıtılması açısından böyle bir etkinlik yaptık. Mağara etkinliğimizden sonra doğa yürüyüşü, Kayme Sarayı, Asma Taş Köprü ve şelale ziyaretiyle sonlandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Dernek üyesi Serdar Kandaş ise bu hafta Kayme Sarayı ve Asma Taş Köprüyü gezdiklerini belirterek, “Muazzam bir görüntüye sahip olan Nehri bölgesi bizi adeta 19. yüzyıla götürmektedir. Kayme Sarayı 1909-1911 yılında Seyit Muhammed Sıddık tarafından yapılmıştır. Asma Taş Köprü ise 1898 yılında Seyit Muhammed Sıddık tarafından yapılmış ve kuzey ile güney tek yönlü köprü olmakla birlikte güzel bir görüntü sunuyor. Buranın turizme kazandırılması için elimizden geldiğince tanıtmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ