Yüksekova’da şeker pancarı kadın eliyle üretilecek

Yüksekova’da şeker pancarı kadın eliyle üretilecek

Ekonomi 31.10.2022 17:01:06 0
Yüksekova’da şeker pancarı kadın eliyle üretilecek
Tarih: 31.10.2022 17:01 Güncelleme: 31.10.2022 17:01
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ‘Kadınlar Üretiyor Yüksekova Büyüyor’ sloganıyla şeker pancarı üretimi için ön çalışmalara başladı.
Yüksekova Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Hakkari Tüketiciler Birliği Derneğinin işbirliğiyle 2023 yılının ilkbahar aylarında şeker pancarı ekimine başlanacak. Yüksekova Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Eylem Şener, kooperatif olarak ilk günden beri üretime ara vermeden devam ettiklerini belirterek, “Yüksekova’da daha önce üretilen şeker pancarına yeniden can vereceğiz. Bugünlerde başlayacağımız tarla sürümlerinin ardından baharın şeker pancarımızın ekimini gerçekleştireceğiz. Sözleşmeli çiftçi modeli ile çiftçimizin haklarını garanti altına alıyoruz. Hiçbir hakları kaybolmayacak. Ürettikleri şeker pancarının alım garantisini de veriyoruz. Kadınlar hayatın her yerinde olduğu gibi üretimde de yer almaya devam edecek. Gücümüzün yettiği her kadın çiftçimize ulaşıyor ve ulaşacağız. Her çiftçimizi üretime davet ediyoruz. Üreten her çiftçimizin yanındayız” dedi.
Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen ise yaklaşık iki yıldır tarım seferberliğini başlattıklarını belirterek, “Çiftçilerimiz için kar marjını yükseltmek mahiyetinde şeker pancarı ile yeni bir adım atmış oluyoruz. Sözleşmeli çiftçi modeli ile çiftçilerimizle birlikte şeker pancarı üretimi için kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sonbaharda tarla sürümünü yaparak ilkbahar için tarlanın uygun hale gelmesini sağlayacağız. Şimdiden köy köy dolaşıp çiftçilerimizle sözleşmelerimizi imzaladıktan sonra tarla sürümlerine başlayacağız. İlk günden bugüne kadar yegâne amacımız Yüksekova halkı için canla başla çalışmak oldu. Hedefimiz, Yüksekova’yı müreffeh bir seviyeye ulaştırmak, ekonomiye katkı sunmak ve çiftçilerimizin olanaklarını iyileştirmektir. Muhtarlarımız aracılığıyla çiftçilerimize ulaşıp şeker pancarı hakkında bilgilendirmeler ve sözleşmeler bu hafta içerisinde yapılacak” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ