Yüksekova’da mevsimsel grip artışı

Yüksekova’da mevsimsel grip artışı

Sağlık 31.12.2025 09:56:42 0
Yüksekova’da mevsimsel grip artışı
Tarih: 31.12.2025 09:56 Güncelleme: 31.12.2025 09:56
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde mevsim geçişiyle birlikte artan gribal enfeksiyon vakaları nedeniyle hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor.
İlçe genelinde etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetlerinde artış gözlendi. Hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak ve tedavi sürecini hızlandırmak amacıyla açıklamalarda bulunan Uzman Dr. Nurdan Özlü, gribal semptomlar gösteren hastaların acil servisleri meşgul etmemesi gerektiğini vurguladı. Dr. Özlü; ateş, burun akıntısı ve öksürük gibi belirtilerle karşılaşıldığında ilk adresin aile hekimleri olması gerektiğini belirterek, "Mevsim geçişiyle beraber gribal hastalıklarda ciddi bir artış mevcut. Bu durum gerek acil servislerde gerekse polikliniklerde yoğunluğa neden oluyor. Ancak gribal enfeksiyon durumunda ilk başvurulacak yer aile sağlığı merkezleri olmalıdır. Aile hekimleri, hastaların kronik geçmişini en iyi bilen hekimlerdir. Acil servislerdeki yoğunluk, durumu gerçekten kritik olan hastaların müdahale sürecini aksatabiliyor" dedi.
Hastalığın yayılmasını önlemek için özellikle okul ve kalabalık ortamlara dikkat çeken Özlü, "Semptom gösteren çocukların ya maske takarak okula gönderilmesi ya da tam iyileşme sağlanana kadar evde istirahat etmesi gerekiyor. 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik hastalığı olanlar kalabalık ortamlardan uzak durmalı" diye konuştu.
Acil serviste yapılan anlık müdahalelerin geçici rahatlama sağladığını hatırlatan Özlü, asıl tedavinin evde istirahat, bol sıvı tüketimi, C vitamini takviyesi ve ortamın havalandırılması olduğunu belirtti.
Uzmanlar, ASM’lerin sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında hizmet verdiğini hatırlatarak, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ulaşabilmesi için bu saat dilimlerini değerlendirmelerini tavsiye etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ