Yüksekova’da derenin sularında kaybolan vatandaşı arama çalışması yeniden başladı

Yüksekova’da derenin sularında kaybolan vatandaşı arama çalışması yeniden başladı

Asayiş 22.06.2025 07:13:30 0
Yüksekova’da derenin sularında kaybolan vatandaşı arama çalışması yeniden başladı
Tarih: 22.06.2025 07:13 Güncelleme: 22.06.2025 07:13
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 10 Mayıs tarihinde Avaşin Deresi’ne düşerek akıntıya kapılan İbrahim Neçir Kom’u bulmak amacıyla arama kurtarma ekipleri bölgede yeniden kapsamlı bir çalışma başlattı.

Bölgedeki su seviyesinin önemli ölçüde düşmesiyle birlikte arama çalışmaları, daha geniş bir alana yayılarak ve daha etkin yöntemlerle devam ediyor. Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalara, Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı su altı arama kurtarma ekipleri ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri de destek veriyor. Ekipler, Kom’un dereye düştüğü belirlenen noktadan itibaren, dere yatağı boyunca detaylı bir tarama faaliyetini sürdürüyor. Arama faaliyetleri kapsamında hem su altında hem de dere kenarlarında titiz bir inceleme yapılırken, görevli ekipler Neçir Kom’a ait herhangi bir iz veya bulguya ulaşmak için yoğun çaba harcıyor. Su seviyesinin düşmesiyle daha önce ulaşılamayan noktalara erişim sağlanması, kayıp Kom’a ulaşma umutlarını artırdı.

Yetkililer, arama çalışmalarının hava ve çevre koşulları göz önünde bulundurularak aralıksız bir şekilde sürdürüleceğini ifade etti. Kayıp İbrahim Neçir Kom’un ailesi ise gelecek iyi bir haberi umutla bekliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem