Yüksekova’da çiftçilerin tercihi ceviz ağacı

Yüksekova’da çiftçilerin tercihi ceviz ağacı

Genel 4.09.2024 23:12:00 0
Yüksekova’da çiftçilerin tercihi ceviz ağacı
Tarih: 04.09.2024 23:12 Güncelleme: 05.09.2024 00:18

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bilinçli çiftçilerin artmasıyla beraber bölgede ceviz ağaçlarının sayısı ve verimi artıyor.
Bölgede son yılların en çok tercih edilen ağaçlardan biri ceviz ağacı olurken, çiftçiler topraklarını meyve ağaçlarıyla donattı. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşildere köyünde yaşayan Feysel Bilici, Balıkesir Bandırma’dan ceviz fidelerini getirerek köyünde ekimini yaptı. 7 yıl içinde köyünde tüm zorluklara rağmen büyük bir emek veren Bilici, bu emeğin karşılığını en güzel şekilde almaya başladı.
Bilici’yi köyünde ziyaret eden Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve Kurum Mühendisleri, çiftçilik yapan Bilici’yi başarısından dolayı tebrik ederek, tüm koşullarda yanlarında olacaklarını belirttiler.
Ceviz ağaçlarından köyde iyi verim elde edildiğini belirten Feysel Bilici, “Bizler yıllardır köyde çiftçilik yaparak hayatımıza devam ediyoruz. Ben yıllar önce Balıkesir Bandırma’dan Ceviz ağaçlarını getirdim. Kendi bahçemde ekimini yaparak bakımını sağladım. Şükür şimdi tümüyle güzel şekilde yetiştiler. Bu görüntü tüm bölgeye örnek olur ve her yer ceviz ağaçlarıyla dolar inşallah. Bugün de Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Emin Yiğit ziyaretimize gelmeleri bizleri sevindirdi. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem