Yüksekova’da 257 çiftçiye 109 bin fide dağıtıldı

Yüksekova’da 257 çiftçiye 109 bin fide dağıtıldı

Ekonomi 30.05.2024 19:06:47 0
Yüksekova’da 257 çiftçiye 109 bin fide dağıtıldı
Tarih: 30.05.2024 19:06
Hakkari’nin Yüksekova Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 257 çiftçiye 109 bin fide dağıtıldı.
Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber ve Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit’in katılımıyla fide dağıtımı yapıldı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün önünde düzenlenen törende konuşan Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, çiftçilerin emekleriyle buluşup güzel ürünler elde etmeyi sağlayacaklarını söyleyerek, “Yüksekova ilçemiz tarım potansiyeli olarak Hakkari’de önemli bir yere sahiptir. Bizler bunu düşünerek Yüksekova’ya önemli bir pay ayırdık. İnşallah tarım ve hayvancılığa dönük bu çalışmalarımız ileriye dönük yeni çiftçilerimizi hem Türkiye’de hem de Hakkari’de üretimi arttıracak şekilde cesaretlendirecektir” dedi.
Hakkari Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Şen ise tarım faaliyetlerinin yüzde 70’ini Yüksekova’da gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Projelerin uygulanma alanı olarak Yüksekova bizim için çok önemli. Burada Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından uygulanan DAKA projesi ile hazırladığımız sebze fidesi dağıtımını gerçekleştirdik. Yüksekova’da 257 çiftçimize 109 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirdik. Fidelerimiz Van Tarım ve Kredi Kooperatifi tarafından temin edilmiştir. Bugün domates, biber, patlıcan ve karpuz fidesini dağıttık. Genel anlamda çiftçilerimiz fidelerden son derece memnunlar. Yıllara göre gerçekleştirdiğimiz bu proje, her yıl daha fazla talep görmektedir. Gelecek yıl projemizi daha da büyütüp çiftçilerimizle buluşturmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Burada yapılan fide dağıtımının ardından Demirkonak köyüne geçen Vali Yardımcısı Berber ve beraberindekiler, burada bir çiftçiye ait tarım arazisinde karpuz fidesi dikti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem