Yüksekova kara gömüldü: Kar kalınlığı yarım metreyi geçti

Yüksekova kara gömüldü: Kar kalınlığı yarım metreyi geçti

Genel 1.01.2026 09:03:00 0
Yüksekova kara gömüldü: Kar kalınlığı yarım metreyi geçti
Tarih: 01.01.2026 09:03 Güncelleme: 01.01.2026 11:32

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir haftadır etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yerleşim yerleri ve araçlar kara gömülürken, kar kalınlığı ise merkezde yarım metreyi geçti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından ilçe genelinde etkisini artıran kar yağışı ve tipi, günlük yaşamı durma noktasına getirdi. Dondurucu soğuklarla birleşen yağış sonrası ilçe merkezi adeta beyaz örtüyle kaplanırken, park halindeki araçlar ve tek katlı evler kar altında kalarak görünmez hale geldi.

"Ulaşımda aksamalar yaşanıyor"
Sabahın ilk ışıklarıyla işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, karla kaplı yollar nedeniyle araçlarını kullanamadı. Bazı mahalle sakinleri, kar yüksekliğinin kapı eşiklerini aşması üzerine küreklerle tüneller açarak dışarı çıkabildi. Araçları mahsur kalan birçok kişi iş yerlerine yaya olarak gitmek zorunda kalırken, belediye ve özel idare ekipleri kapalı yolları açmak için iş makineleriyle yoğun mesai harcıyor.

"Yolumuzu tünel gibi açıyoruz"
İşe gitmek için evinin önündeki kar kütlelerini temizleyen vatandaşlardan İkram Uçar, yağışın şiddetini vurgulayarak, "Bir haftadır yoğun bir kar yağışı var. Dünden itibaren etkisini daha da artırdı ve ilçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Yolumuz tamamen kapandığı için şu an tünel kazar gibi yolu açmaya çalışıyoruz" dedi.
Yetişkinler karla mücadele kapsamında evlerin damlarını ve araçların üzerindeki karları temizlemek için yoğun çaba sarf ederken; yağışın keyfini ise her zamanki gibi dışarı çıkarak kar topu oynayan ve tahta kızaklarla kayan çocuklar çıkardı.
Karayolları ve belediye ekipleri, ana arterler ve köy yollarının ulaşıma açılması için bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ